Stilul minimalist este indragit din ce in ce mai mult si se remarca prin cateva trasaturi care il fac inconfundabil. Printre aceste caracteristici se numara “zgarcenia” in ceea ce priveste cantitatea elementelor decorative.

Intr-o baie minimalista vom intalni doar elementele de decor strict necesare. In procesul de amenajare, accentul cade pe aspectul functional, obiectele prezente in decor avand in primul rand un rol practic.

O baie de acest fel este utilata cu piese de mobilier patrate sau dreptunghiulare, cu suprafete lucioase, cu manere retractabile sau cu deschidere automata. In locul rafturilor cu multe produse inghesuite si la vedere, sunt preferate corpurile de mobilier mari, in care sunt depozitate toate produsele de ingrijire si curatare. In ceea ce priveste obiectele sanitare, sunt apreciate cele suspendate, cu design simplu, dar atragator.

Desi par lipsite de importanta, oglinzile joaca un rol important intr-o baie minimalista. Rolul lor este de a creste perceptia vizuala a intregii incaperi. Oglinzile induc totodata si senzatia de libertate vizuala.

Intr-o baie amenajata in stil minimalist se pune accent pe efectul vizual si ideea de spatiu aerisit. Prin urmare, ferestrele sunt accesorizate cu perdele cu textura subtire, care faciliteaza patrunderea luminii naturale pe timpul zilei.

In amenajarea unei bai minimaliste se foloseste un numar redus de culori. Acestea sunt sobre sau neutre. Chiar daca se abordeaza si culori tari (rosu, mov, albastru etc), nu sunt utilizate in exces. Foarte rar se face apel la culorile pastelate, deoarece nu s-au adaptat destul de bine la acest stil.

In galeria foto vei regasi cateva imagini despre ce inseamna o baie in stil minimalist.

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

Cum arată livingul unor colecționari

Adina Meyers

Reguli pentru alegerea covorului

Adina Meyers

Peste 3.300 de echipe de studenți participă la concursul International VELUX Award 2018

Adina Meyers