Sunt trei cuvinte definitorii ale unui stil ce înfrumusețează pe deplin decorul unui interior. Vorbim despre stilul ce își are rădăcini în măreția Imperiului Roman și al Greciei Antice.

Reușește să aibă tendințe din două perioade reprezentative în istorie. Tonuri prin care se definește și încântă astăzi orice locuință. Stilul clasic se caracterizează printr-o serie de trăsături ce îl definesc. Astfel este ușor de identificat. Cel mai important este că o cameră clasică nu se va demoda niciodată.

Stilul clasic este rafinat, elegant, confortabil. Prin acesta, încăperea va dobândi un confort aparte și o atmosferă cât se poate de relaxantă. O cameră clasică este familiară, călduroasă și primitoare și lasă deoparte formalitatea excesivă.

Ce nu poate lipsi atunci cand iti amenajezi casa in stilul clasic

Mobila living clasica nu poate lipsi dintr-o locuință. Trebuie să fie rafinată dar practică, și în proporție cu mărimea camerei.

Cum recunoști mobila și interiorul clasic?

  • PALETA CROMATICĂ este calmă. Nuanțele calde precum crem, bej, nisipiu, se îmbină cu nuanțe pale de verde, roz, albastru. Auriu și argintiul reprezintă accentele cromatice. De exemplu pot fi tablouri cu rame colorate astfel.
  • ILUMINATUL este un element foarte important. Într-o cameră clasică nu vor lipsi candelabrele, fie cu brațe în formă de lumânare sau cristale. Lămpile de pe mobilier necesită picioare frumos sculptate.
  • PERDELELE ȘI DRAPERIILE sunt realizate din materiale sofisticate: mătase și catifea. Prezintă uneori un simplu imprimeu floral.
  • DECORAȚIUNI STIL ANTIC precum oglinzi cu rame dantelate sau sub formă de frunze, chenare ce însoțesc ușile și ferestrele.
  • COVOARE mari din lână sau bumbac ce acoperă pardoseala din lemn masiv.
  • TEXTURA PEREȚILOR întâlnește vopseaua decorativă. Este o vopsea cu textură proprie, tactilă. În momentul atingerii o putem simți datorită texturii, așadar nu este o suprafață fină. Totodată pereții pot fi decorați cu tapet floral sau lambriu.
  • SIMETRIA ȘI ECHILIBRUL se datorează liniilor drepte ale unui mobilier lemn ales potrivit în conformitate cu stilul clasic. Picioarele meselor și ale scaunelor devin nu doar practice, ci și decorative.
  • OBIECTELE DECORATIVE nu lipsesc și sunt definite de tablouri, sculpturi, vaze.

Stilul clasic este reprezentativ persoanelor dornice de confort și rafinament. Un stil care îmbină, în decorul unei locuințe o serie de lucruri și creează o atmosferă armonioasă. Mizează  pe materiale de calitate, pe o cromatică subtilă, pe lemn în diferite nuanțe deschise ori mai închise. Desigur armonia vizuală îți va încânta privirile.

 

 

Related posts

Sursele de iluminat te pot ajuta în amenajarea unui spațiu

Adina Meyers

Aspecte de care trebuie sa tii cont in decorarea unei case de vacanta

Adina Meyers

Cum să gletuiești pereții în 5 pași simpli și eficienți

Adina Meyers