LifeStyle

STIHL aduce in Romania tehnologia cu acumulator pentru foarfecile de gradina

STIHL a adus in acest an pe piata din Romania o noutate speciala in materie de motounelte, care folosesc tehnologie „verde”. Foarfecele de gradina cu acumulator – HSA 65, disponibil la distribuitorii din tara incepand cu luna iulie a acestui an, a obtinut medalia de aur pentru inovatie la cel mai important targ de specialitate desfasurat anual la Frankfurt. Pentru aceast tip de unealta, inginerii de la STIHL au dezvoltat trei elemente care conduc la o performanta inalta in utilizare: o alimentare puternica asigurata de un acumulator litiu-ion de 36 V, un numar mare de curse si cutitele speciale ascutite cu piatra diamantata, de dimensiuni mari. In acest fel, specialistii in inovatii de la STIHL au obtinut o performanta crescuta la taierea gardului viu, prin asigurarea mobilitatii, silentiozitatii si puterii, dar si aspectului uniform al lucrarii finale.

Principalul avantaj al foarfecilor de gradina de la STIHL care folosesc tehnologii „verzi” este reprezentat de acumulatorul puternic Lithium-Ion Pro, care asigura o autonomie de functionare de pana la 45 de minute. Inovatia „Lithium-Ion Pro” este brevetata STIHL si este o tehnologie care permite utilajului sa functioneze constant, cu aceeasi putere, pana la o „golire” a acumulatorului de 80%. De asemenea, tehnologia „Lithium-Ion Pro” permite oricand incarcarea acumulatorului, chiar daca nu este descarcat 100%, acesta fiind lipsit de asa numitul „efect de memorie”. 

HSA 65 permite realizarea lucrarilor de taiere la un nivel redus de zgomot, fara emisii de noxe, fara combustibil si fara cablu. Pe langa capacitatea ridicata de taiere, noul foarfece de gradina cu acumulator se distinge printr-un confort ridicat la utilizare. Gratie tehnologiei „Lithium-Ion Pro”, aceste utilaje flexibile sunt usor de manevrat, silentioase si se mentin curate multa vreme.

De asemenea, cele 3000 de curse pe minut si cutitele speciale, lungi, ascutite cu piatra diamantata, sunt atuuri ale tehnologiei STIHL care permit o taiere neteda si rapida a gardului viu, acestea facand fata suprafetelor intinse si crengilor mai groase.

Manerul circular din dotarea foarfecelui de gradina HSA 65 asigura manevrarea fara efort a utilajului. Este ergonomic si permite lucrul in orice directie. Foarfecele de gradina cu acumulator HSA 65 este bine echilibrat, gratie pozitionarii centrale a acumulatorului. In plus, utilajul dispune de o dotare adecvata efectuarii unor lucrari de taiere a gardului viu in zonele sensibile la zgomot, cum ar fi cartierele de locuinte, parcurile si institutiile publice. Scoaterea acumulatorului din foarfece si introducerea acestuia in incarcator se realizeaza usor, iar simbolul „Lithium-Ion-PRO” este cel care identifica tehnologia inovatoare cu acumulator din dotarea acestui utilaj STIHL. Acesta certifica perfomanta acumulatorului si calitatea profesionala a utilajului.

Related posts

Ce plante din gradina iti provoaca alergii. Este bine sa le eviti daca ai probleme de respiratie

Adina Meyers

Tot ce trebuie să știi despre florile de sânziene și efectele lor terapeutice

Adina Meyers

Vacanta ca pe vremea boierilor Ghica, la Conacul Polizu

Adina Meyers