LifeStyle Retete

Spune “Te iubesc” cu un desert delicios

Pentru aceia care prefera oricand autenticul romanesc in detrimentul clise americane, carora sarbatoarea de Valentine’s Day nu le aduce nici pe departe bucuria presupusa, exista ziua de Dragobete. O sarbatoare de origine dacica, Dragobetele indeamna la iubire si, fie ca ai pregatit ceva special pentru aceasta zi sau vrei sa petreci doar o seara relaxata, alaturi de persoana draga, un desert pregatit din inima este cea mai buna surpriza pe care ai putea sa i-o oferi. Pentru ca spune mai bine ca orice “Te iubesc”.

Si ce reteta poate fi mai potrivita pentru o zi a iubirii daca nu o tarta cu fructe delicioasa?! Si foarte usor de pregatit, ca pana la urma nu in bucatarie se vrea petrecuta aceasta zi speciala.

Reteta Tarta cu fructe

Ingrediente:

– jumatate de ceasca de zahar

– 250 g faina

– 100 g unt Premium Koliba

– fructe uscate sau congelate (capsuni, kiwi, fructe de padure)

Pentru crema

– 200 g urda Ricoletka

– jumatate de zahar

– 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare:

Se pregateste mai intai aluatul: se amesteca zaharul cu faina si untul Premium Koliba. Se pot pune ingredientele intr-un robot de bucatarie pentru eficienta si se amesteca pana se omogenizeaza toate ingredientele, iar aluatul capata forma unei bile. Aluatul se intinde apoi intr-o tava rotunda si, foarte important, se intinde si pe peretele tavii. Se baga apoi la cuptorul incins in prealabil la 350 grade C si se lasa sa se coaca pentru 10-12 minute, pana cand se rumeneste. Dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

Pentru pregatirea cremei, se amesteca urda Ricoletka cu zaharul si esenta de vanilie. Compozitia se intinde peste blat. Apoi se taie capsunile si se decoreaza . Se adauga si restul fructelor, in functie de alegerea facuta.

Tarta se baga apoi la frigider si este recomandat sa fie lasata la temperatura camerei pentru 15 minute inainte de servire. 

Related posts

Lucrările la Cazinoul Constanța decurg conform planului

Adina Meyers

Materiale brute, forme care inspira – standul Laboratorul de Arhitectura @BIFE-SIM 2015

Adina Meyers

SOLD-OUT! VIOLONISTUL DAVID GARRETT, DOUĂ CONCERTE CU CASA INCHISĂ LA BUCUREȘTI

Adina Meyers