Amenajari Exterioare

Spune adio pesticidelor din fructe!

Fructele cu aspect apetisant din comerț îți vând iluzia unor alimente sănătoase, când, de fapt, majoritatea sunt tratate cu pesticide care îți otrăvesc organismul. Cum poți îndepărta substanțele nocive fără să renunți la consumul acestor delicii de vară?   

Alege fructele organice   

Consumă produse organice și optează pentru alimentele de sezon, de la producătorii locali. Astfel, riscul expunerii la pesticide scade considerabil. Dacă locuiești la curte, iar spațiul iți permite cultivarea propriilor fructe, atunci Jardina.eu îți oferă o gamă variată de pomi fructiferi altoiți din soiuri renumite și foarte apreciate de către cunoscători. Mănâncă sănătos și bucură-te din plin de aroma desăvârșită a fructelor și de vitaminele atât de benefice organismului uman!

„Cea mai bună de Ungaria" este un cais de vigoare mijlocie, foarte productiv și apreciat pentru calitățile sale. Fructele cărnoase și extrem de gustoase au 40-45g și culoarea galben portocalie, cu nuanțe roșii pe partea expusă la soare. Se recoltează la mijlocul lunii iulie și se adaptează bine în zonele de câmpie sau coline joase, cu temperatura medie anuală cuprinsă între 10-11 °C.   

Încearcă și Astrahanul Roșu, un soi de măr de vară de vigoare mijlocie, rezistent la ger și secetă, cultivat mai mult în grădinile familiale. Fructele sunt mijlocii, sferice, cu o pieliță subțire de culoare roșu-intens spre zmeuriu fără dungi, peste care se formează o brumă albastră violacee. Pulpa este albă, cu gust acidulat-dulce și aromă intensă, iar la supracoacere devine făinoasă. 

Apa elimină pesticidele

Dacă nu ai condițiile necesare să îți cultivi propria livadă, asigură-te că faci tot posibilul să elimini pesticidele. Toate fructele trebuie spălate bine la robinet, sub jet continuu de apă. Acest pas este obligatoriu chiar și pentru cele care urmează să fie curățate de coajă, precum bananele, portocalele sau lămâile, deoarece pesticidele se transmit pe piele atunci când le atingi. Din același motiv, este important să te speli pe mâini cu apă și săpun și să îndepărtezi coaja fructelor înainte de consum. Pentru a elimina toate reziduurile, șterge fructele cu prosoape de hârtie, recomandate în defavoarea celor textile, care pot reține pesticidele în țesătură.   

Sare, bicarbonat, oțet și lămâie

Adaugă o linguriță de sare de mare într-un castron cu apă, amestecă bine și ține fructele timp de 5-10 minute în această soluție. Dacă fructul are coaja tare, freacă-l cu acest amestec, iar la final, spală sub jet de apă. Și bicarbonatul de sodiu este eficient în cazul fructelor cu coajă tare. Curăță-le pentru a elimina orice urmă de murdărie, freacă-le cu bicarbonat și spală-le cu apă din abundență.    

Poți amesteca bicarbonatul cu oțet de mere sau suc de lămâie.  Dizolvă într-o cană cu apă o lingură de oțet sau suc de lămâie și 2 linguri de bicarbonat de sodiu. Pune amestecul astfel obținut într-un flacon pulverizator, agită spray-ul, stropește fructele și lasă să acționeze 10 minute. La final, clătește bine la robinet, sub un jet de apă călduță. 

Ai grijă de sănătatea ta și a familiei și include consumul de fructe în dieta zilnică!    

Related posts

Castiga trandafiri pentru gradina ta, de la FamousRoses.eu!

Adina Meyers

Reguli pentru amenajarea unui birou

Adina Meyers

Green Cubes, solutii eco-friendly pentru ingrijirea plantelor

Adina Meyers