LifeStyle

Somnul de toamna in haine de vara

Odata cu venirea toamnei temperaturile variaza de la cald la frig si de la frig la cald pana se instaleaza frigul, insotit de vant si ploi. Problemele cauzate de schimbarile de temperatura nu vor intarzia sa apara. De ce somnul de toamna devine mai complicat? Si cum putem obtine in aceste conditii schimbatoare senzatii placute de caldura si confort?

Racelile, gripa, chiar pneumonia pot aparea ca urmare a schimbarilor de temperatura si a cresterii umezelii. Virozele, mai ales toamna, sunt la ordinea zilei. Un somn imperfect te arunca obosit in activitatile de peste zi, in aer liber, la efort, stresul creste, imunitatea scade, sensibilitatile apar si problemele de sanatate se instaleaza.

Cum ne imbracam pentru somn?

Din sifonier scoatem hainele groase si avem tendinta sa ne supra-protejam, sub deviza „mai bine sa ne fie cald decat sa ne fie frig”. Stim ca pe timpul noptii ne putem inbolnavi daca nu ne infofolim, in incercarea de a asigura cofortul termic atat de necesar.

Insa aceste deprinderi si invataturi nu sunt neaparat eficiente. Intr-adevar, acum exista modalitati de a crea in dormitor o temperatura cat de cat constanta, insa organismul este, totusi, sensibil la schimbari, iar in cazul in care transpiram dormind in haine groase, sensibilitatea devine periculoasa.

Tocmai pentru ca un somn corespunzator sa ne fereasca de toate riscurile, va trebui sa ne ingrijim de calitatea somnului nostru. Insa nu trebuie sa ne protejam de frig dormind imbracati gros! Se recomanda sa dormim imbracati ca de vara si sa ne invelim cu ceva care ne asigura caldura necesara.  

Mai imbracati lejer si inveliti bine?

Chiar daca ne mai dezvelim partial pe timpul noptii, avand un somn agitat, chiar daca mai scoatem cate un picior sau o mana, este convenabil sa respectam aceasta recomandare de a ne concentra pe pilota cu care ne invelim, in detrimentul straturilor groase de imbracaminte care ne va strica somnul facandu-ne sa ne simtim incomod si sa transpiram.

Este recomandat!

Putem acorda atentie somnului complicat de toamna prin utilizarea produselor speciale de bedding. Lana excelenta din compozitia acestora este lana Merinos virgina, cea mai fina si moale lana de oaie. Aceasta este un termoreglator excelent al temperaturii si umiditatii si contine lanolina, substanta folosita deseori la ameliorarea durerilor si problemelor de reumatism.

Pilotele Wool, oferite de Green Future, contin din plin aceasta lana in husa de bambus 100%; adica traditia imbinata cu tehnologia moderna. Ele sunt ideale pentru a fi utilizate atat vara, cat si iarna. Confortul oferit de pilotele din lana asigura somnul corespunzator, chiar si in haine de vara!

Intorcandu-ne la haine, sfatul pe care Green Future ni-l ofera, dimpreuna cu pilotele Wool, este de a renunta la hainele groase in care dormim incomod, deoarece acum avem cu ce sa obtinem o senzatie placuta de caldura si confort. Din acest punct de vedere, problema este ca si rezolvata. Somn usor!

Pentru mai multe informatii despre Pilotele Wool oferite de Green Future  accesati link-ul: http://www.green-future.ro/pilota-wool-lana.html

Related posts

Sănătatea de acasă – ierburi aromatice și legume la ghiveci

Adina Meyers

Noua colecție Cool Browns de la Syoss Oil Intense: șatenul nu a fost niciodată mai cool!

Adina Meyers

Programul In Culise 8-14 Martie

Adina Meyers