Home

Soluții rapide pentru a schimba vechea pardoseala cu una modernă

Ai observat că se poartă gresia cu aspect de lemn și vrei să-ți schimbi vechea pardoseală cu una modernă, în acord cu noile tendințe? E o alegere interesantă. Dacă mergi pe tonuri calde, acest tip de gresie va arăta foarte bine în orice zonă a locuinței, de la dormitor la living și mai ales în bucătăriile open space, cu dining încorporat. Fiind rezistentă și ușor de curățat, gresia de tip parchet e foarte utilă  în hol, unde traficul e mai intens, la fel și pe terasă.

Ține totuși cont de faptul că gresia, oricât de fancy și în trend, e un material rece, iar camerele în care o vei folosi trebuie încălzite mai bine. Un aspect pe care îl poți rezolva ușor cu un sistem de încălzire prin pardoseală.  Avantaj tu, că scapi și de calorifere și câștigi spațiu.

Așadar, te-ai hotărât să faci schimbarea, ai ales plăcile de cea mai bună calitate, urmează partea grea: montarea. Ce faci când nu ai timp de risipit și nici nu-ți surâde perspectiva de a-ți transforma casa în șantier pentru câteva zile? Din fericire, există și soluții rapide. Pe piață au apărut materiale inovatoare care te vor ajuta să termini treaba în câteva ore, cu minimum de deranj.

De pildă, la Mapei, găsești un adeziv pe bază de ciment și polimer lichid, pietonabil în numai 3 ore de la aplicare. Practic, pleci dimineața la serviciu, iar când te întorci meșterii au terminat lucrarea și poți deja să calci pe noua ta podea.  Adezivul se numește Granirapid și poate fi folosit pentru lipirea plăcilor ceramice de orice fel, marmură și plăci din roci naturale, pe pardoseli sau pereți, la interior sau exterior. E potrivit pentru zonele cu trafic intens, are aderență excelentă pe toate tipurile de suporturi și îl poți folosi chiar și atunci când vrei să faci o placare nouă peste una existentă din ceramică. Rezultatul va fi unul fără cusur și te vei putea lăuda imediat cu noua ta amenajare modernă.

Related posts

Cele mai bune soluţii pentru instalaţiile sanitare

Adina Meyers

Piesa de mobilier prezentă în fiecare casă: comoda TV

Adina Meyers

11 moduri în care poţi recicla creativ sticlele de plastic

Adina Meyers