LifeStyle

Solutii pentru a ingriji plantele din apartamentul tau

Plantele din apartamentul tau se pot dovedi a fi cei mai buni prieteni ai sanatatii tale, iar asta pentru ca ele aduc numeroase beneficii. Cap de lista este imbogatirea aerului din locuinta ta cu oxigen si eliminarea dioxidului de carbon. In plus, umiditatea din aer se va mentine la un nivel optim, iar particulele de praf din aer nu vor mai fi atat de numeroase, ceea ce inseamna ca persoanele care sufera de alergii vor resimti cel mai bine aceste efecte.

Putini stiu insa ca plantele de apartament au nevoie de o ingrijire speciala, iar asta pentru ca, spre deosebire de cele din gradina, nu au parte de acelasi aport de nutrienti. Nu trebuie sa te sperii si sa renunti la ideea de a avea plante in locuinta ta, iar asta pentru ca pasii pe care trebuie sa ii urmezi nu sunt chiar atat de grei. Vom vorbi mai multe legat de acest subiect in randurile urmatoare. O sa vezi ca lucrurile nu sunt atat de complicate pe cat crezi tu.

Primul lucru de care tu va trebui sa tii cont este lumina. Asta pentru ca, inclusiv plantele care prefera locurile umbroase, tot se vor bucura de cateva raze de soare. Ai grija asadar sa pui ghivecele cu flori in zonele in care lumina este din abundenta pentru o perioada cat mai lunga de timp ziua. Exista un test simplu care te ajuta sa iti dai seama daca plantele tale au parte de suficient de multa lumina. Tot ce trebuie sa faci este sa iei un ziar sau o carte si sa te asezi langa planta. Daca poti citi fara probleme, atunci inseamna ca aceasta primeste suficient de multa lumina.

Al doilea lucru important dupa lumina este apa. Plantele de apartament trebuie udate regulat, in functie de categoria din care fac parte. Da, nu toate au aceleasi preferinte, deci trebuie sa te documentezi putin pentru a sti exact de cata apa are nevoie fiecare planta pe care tu o ai prin casa. Pentru ca apa tinde sa se evapore destul de repede, iar solul devine uscat la scurt timp dupa ce l-ai udat, pune la baza ghiveciului un burete. Acesta va absorbi apa, iar plantele isi vor lua cand au nevoie apa din burete.

Dupa cum am spus mai sus, aportul de nutrienti este unul mult mai scazut decat in cazul gradinii. Trebuie, asadar, sa facem ceva pentru a suplini acest lucru. Pamantul trebuie schimbat in mod regulat, mai ales daca plantele sunt unele care trebuie udate des (apa va face ca nutrientii din sol sa se epuizeze si mai repede).

Putem sa imbogatim solul si sa nu lasam ca planta sa duca lipsa de nutrienti prin intermediul ingrasamintelor naturale. Multe dintre ele se gasesc chiar acum in bucataria noastra. Este vorba de zahar (o lingurita de zahar va stimula procesul de crestere), zatul de cafea (are un continut ridicat de minerale, in special azot, fosfor si potasiu), cojile de banane (de asemenea bogate in minerale), drojdia (pe care o punem in apa cu care udam plantele), iar exemplele pot continua.

 

Related posts

Obezitatea la animalele de companie: cauze și remedii

Adina Meyers

Concursul Internaţional de Dirijat Jeunesses Musicales Bucureşti

Adina Meyers

Titan ofera copiilor dimineti energizante alaturi de Corn Flakes Fortza

Adina Meyers