LifeStyle

Skil, unul dintre brandurile Bosch, serbeaza 90 de ani de inovatii in universul sculelor electrice

Skil, una dintre marcile de scule electrice ale concernului german Bosch, a implinit anul acesta 90 de ani. Urmand sloganul ’’Ai tot ce-ti trebuie’’, Skil comercializeaza in Romania trei game de produse: Skil, Skil Lawn & Garden si Skil Masters.

Brandul Skil este prezent in Romania de peste 15 ani. Distributia produselor se realizeaza prin toate canalele existente, de la mediul online pana la dealerii specializati si marile suprafete comerciale.

Totodata, Skil se implica in mediul social, fiind la nivel international unul dintre cele mai active branduri in lumea ciclismului, prin sponsorizari facute catre trei mari organizatori de astfel de competitii: Riders-MPG, Pro Cycling si Teamexpert, cu un total de 26 de competitii organizate sub umbrela SKIL in anul 2014. Skil sustine si ciclismul din Romania, sponsorizand anual evenimente importante de profil.

Istoria Skil:

1921 – Totul a inceput in anul 1921, cand inventatorul Edmond Michel statea intr-un camp de trestie de zahar din Louisiana, SUA. Pornind de la ideea unei macete mecanice dezvoltate in timp pentru a usura treaba muncitorilor, Edmond Michel si Joseph W. Sullivan au infiintat in 1924 compania Michel Electric Handsaw. Acestia au denumit ferastraul revolutionar „Skilsaw”.

1926 – Numele companiei s-a schimbat din „The Michel Electric Handsaw” in „SKILSAW Incorporated”, iar pana la sfarsitul anului au fost fabricate 2.000 de ferastraie circulare.

1928 – S-a folosit pentru prima oara aluminiul turnat in productia de unelte electrice. Skil a deschis calea utilizarii aluminiului, care a facut uneltele mai usoare si mai rezistente. in acelasi timp, s-a realizat si un numar de imbunatatiri privind siguranta. Primul ferastrau electric circular portabil, modelul „E”, a fost creat in 1928.

1934 – Dupa ani intregi in care au vandut numai ferastraie electrice circulare, Skil a lansat in 1934 primele masini electrice de gaurit.

1936 – Skil a initiat un proiect de pensii si asigurari private pentru angajatii sai. Aceasta evolutie era una extrem de progresista la acel moment, cand locurile de munca erau putine, iar companiile nu ofereau angajatilor niciun beneficiu suplimentar.

1937 – Modelul „77” de ferastrau circular, devenit produsul Skil de referinta, a fost realizat pentru prima oara in 1937. Aceasta unealta era rezistenta si fiabila, impunand in scurt timp un standard in industrie. Furnizorii l-au numit cel mai bun ferastrau electric portabil disponibil in acel moment.

1946 – Skil a inceput sa vanda unelte in afara Statelor Unite ale Americii si a ales orasul Toronto din Canada ca locatie de distribuire si service.

1947 – Gama Skil a fost in continuare imbunatatita cu produse precum surubelnitele electrice, cheile cu percutie, masinile de gaurit electrice, ciocanele, masinile de slefuit, masinile de tuns gardul viu, diverse tipuri de ferastraie circulare si o gama larga de accesorii.

1952 – Numele companiei a fost schimbat din „SKILSAW Incorporated” in „Skil Corporation”, reflectand diversitatea produselor si sutele de modele pe care le realizeaza. Numele „SKILSAW” a fost inregistrat ca marca comerciala a companiei.

1961 – Datorita succesului aratat la export, Skil a decis sa-si infiinteze propria organizatie in Europa. Astfel a aparut, in 1961, Skil Nederland N.V. in Breda (Olanda). John W. Sullivan, nepotul fondatorului Joseph Sullivan, a fost numit director general. Pana la finalul acelui an, Skil isi extinsese activitatile, deschizand numeroase birouri in intreaga Europa. Locatia centrala din Breda a devenit biroul central european, servind intreaga piata continentala.

1963 – Skil si-a extins in continuare activitatile in 1963, an din care uneltele au inceput sa fie disponibile si in Australia.

1966 – A fost produsa unealta Skil cu numarul 1 milion.

1996 – Compania Skil a fost cumparata de Robert Bosch GmbH, iar de atunci Skil a ramas parte a acestei organizatii internationale.

2002 – Marca Skil a fost introdusa si in Asia.

2008 – Skil Europa a lansat gama „Skil Masters”. Acest lucru a insemnat ca, pe langa produsele sale de bricolaj, Skil Europa oferea acum si o gama de unelte pentru utilizatori profesionisti.

2011 – Au fost reintroduse in Europa uneltele de gradinarit Skil. intreaga gama de produse de gradinarit dispune de sistemul unic Skil de depozitare facila, pentru o prindere usoara a uneltelor pe perete, optimizandu-se astfel spatiul de depozitare.

 

 

Related posts

PayNet, un model de viitor

Adina Meyers

Cum sa gasesti salteaua potrivita pentru somnul tau

Adina Meyers

Biscuiti deliciosi cu unt si musli – o gustare pentru orice varsta!

Adina Meyers