Multi fugim de ele, insa garsonierele de foarte multe ori se pot dovedi niste optiuni mai mult decat viabile, iar asta pentru ca au costuri de achizitie destul de mici, acelasi lucru putand fi spus si despre costurile de intretinere. Desigur, vin si cu un dezavantaj la pachet, acesta fiind spatiul destul de limitat pe care il pun la dispozitie.

Ceea ce nu stiu insa foarte multi este ca spatiile mici, atunci cand sunt amenajate in mod corespunzator ne pot oferi toate conditiile necesare pentru a ne simti confortabili si relaxati in propria locuinta. Acest articol va fi tocmai despre acest lucru – vom incerca sa iti oferim niste sfaturi utile care sa te ajute sa profiti la maxim de pe urma garsonierei tale.

Trebuie stiut chiar de la inceput ca majoritatea ideilor se invart in jurul aceluiasi principiu, si anume pacalirea ochiului. Multe trucuri au rolul de a crea impresia ca spatiul in care ne aflam este unul mult mai mare decat in realitatea, iar aceste strategii se dovedesc a fi mai mult decat utile in cazul unei garsoniere. Aplicate asa cum trebuie, incaperile care pot reprezenta o adevarata spaima pentru claustrofobici vor deveni unele in care isi vor petrece cu placere ziua si noptile.

Secretul consta in decorarea locuintei astfel incat sa profitam la maxim de fiecare centimetru patrat si de lumina naturala, respectiv artificiala. Paleta de culori predominanta, obiectele de mobilier alese si numarul lor pot face diferenta de cele mai multe ori.

O prima recomandare a noastra este sa te folosesti cat poti de mult de oglinzi in amenajarile interioare. Amplasarea strategica a acestora va ajuta foarte mult in crearea impresiei de spatiu, mai ales in cazul zonelor mai stramte (practic se va crea o iluzie a prelungii incaperii), lucru care poate fi observat mai ales la lifturi. Sfatul nostru? Pentru living, sa pui o oglinda intr-o zona centrala, astfel incat sa creezi un punct de referinta, va ajuta foarte mult. De asemenea, pentru ca incaperea sa fie mai luminoasa, poti sa pozitionezi oglinda astfel incat sa reflecte lumina (acest truc va crea si o ambianta placuta).

Ceea ce uita foarte multe persoane este ca o camera se intinde atat pe orizontala, cat si pe verticala. Majoritatea dintre noi ignora complet spatiul pe care il avem la dispozitie pe inaltime. Nu doar ca aici putem crea noi spatii de depozitare, dar prin decorarea acestei zone astfel incat sa conduca privirea in sus se va realiza si impresia de spatiu respirabil.

Un alt sfat de care e bine sa tii cont este folosirea culorilor neutre. Acestea vor ajuta in crearea iluziei de spatiu, chiar daca incaperile sunt destul de limitate la acest capitol. Pe langa asta, o paleta de culori neutre va ajuta si in crearea unei ambiante calme, relaxante.

Este bine sa nu uitam nici de alegerea unui mobilier pe masura garsonierei. Nu e deloc bine sa ingramadim foarte multe elemente intr-un spatiu restrans, deoarece vor crea o atmosfera apasatoare.

 

Related posts

Renovare spectaculoasă in stil industrial

Adina Meyers

Aceste lenjerii Pucioasa te vor binedispune de îndată!

Adina Meyers

90 mp redesenati

Adina Meyers