Amenajari Exterioare Balcon si terasa

Sfaturi pentru amenajarea unei băi

Odata ce te-ai hotarat sa reamenajezi baia, te sfatuim sa nu te grabesti, chiar daca ti-ai dori ca toata treaba sa fie gata cat ai bate din palme. Nimic nu este mai costisitor decat a face lucrurile de doua ori si risti sa patesti acest lucru daca nu planifici totul pana in cel mai mic detaliu. Trebuie sa stii exact ce finisaje si ce obiecte sanitare vei achizitiona, tocmai pentru a putea controla atat costurile, cat si rezultatul din punct de vedere estetic.

Nu lasa nimic la voia intamplarii si fa tot posibilul sa obtii o simulare a amenajarii inainte de a te apuca de treaba!

Atunci cand bugetul e redus, s-ar putea sa vrei sa faci toata amenajarea cu mainile tale. Din pacate, baia presupune munca specializata, mai ales pentru montarea obiectelor sanitare, a finisajelor ceramice si a instalatiilor electrice, altfel risti sa cheltuiesti destul de multi bani pentru repararea unor greseli datorate lipsei de experienta.

De asemenea, montarea gresita a obiectelor sanitare poate duce chiar si la inundatii – un scenariu pe care suntem siguri ca vrei sa il eviti. Despre riscul unei instalatii electrice defectuasa in combinatie cu umezeala din baie nici nu vrem sa mai vorbim. Asadar, nu e de gluma!

Daca vrei sa faci economie, nu este o idee buna sa recurgi la obiecte sanitare de calitate indoielnica, la baterii fara garantie sau la finisaje ceramice foarte ieftine. Cand vine vorba de gresie si faianta, riscul este sa obtii pereti finisati inegal, cu margini care nu sunt drepte sau sa pierzi material la montaj din cauza placilor casante, care se sparg. In cazul sanitarelor specifice, acestea pot sa aba curgeri dupa un timp, adunand calcar la imbinari si urcand consumul de apa.

Reducerile de buget poti sa faci la alegerea corpurilor de iluminat, deoarece rolul acestora este mai degraba cel de a asigura o iluminare corecta, si nu neaparat de a fi obiecte de decor. Asadar, poti alege corpuri de iluminat simple, ieftine, insa cu surse de calitate cu durata mare de viata. Mai mult, renunta la vasurile de WC futuriste, cu o multime de optiuni. Ai nevoie de unul realizat bine, cu doua trepte de dozare a apei.

Cand amenajezi baia, nu uita ca instalatia de acolo este mare consumatoare de apa. Oricat de minunate ar parea toate acele cabine de dus cu spray-uri de apa laterale sau bateriile cu cap dublu pentru dus, realitatea este ca in mod curent nu ai nevoie de astfel de artificii. Senzatia de spa o poti obtine din ambianta, nu neaparat printr-un consum excesiv de apa.

La controlul consumului contribuie si sanitarele de calitate despre care vorbeam anterior, care nu risca sa aiba curgeri la putin timp dupa punerea in opera. De asemenea, poti profita de mici dotari precum dubla comanda a apei de la vasul de toaleta.

Baia este un loc in care se pierde surprinzator de mult timp si se intampla o multime de activitati pentru care ai nevoie de o gama larga de obiecte si accesorii. Fie ca vorbim despre prosoape si consumabile sau despre tot felul de cosmetice, ia in calcul amenajarea unei depozitari. N-ai vrea sa adaugi ceva pe ultima suta de metri, care sa-ti ruineze baia visurilor tale, nu-i asa?

Sursa foto: http://www.pinterest.com

Related posts

7 plante decorative pentru gradina de iarna

Adina Meyers

Designul spaţiilor exterioare, o adevărată provocare

Adina Meyers

Amenajarea unei curți moderne: 4 echipamente smart

Adina Meyers