naVerandele de sticla amenajate cu plante ornamentale au un farmec aparte si darul de-a intoarce privirile trecatorilor.

Multe locuinte moderne sunt prevazute cu anexe din sticla in care isi gasesc mediul prielnic plante iubitoare de soare, care formeaza adevarate gradini de iarna. Se creeaza astfel o atmosfera usor exotica, caruia i se potriveste un mobilier din nuiele.

Intr-o gradina de iarna se imbina armonios: ficusii, citricele, bananierii, margaretele, trompeta ingerului.

Pentru spatiile din sticla mai putin incalzite sunt recomandate plante a caror caracteristica comuna este un necesar scazut de temperatura.

Iata 7 dintre acestea:

Arbustul-ciocan

Caracteristici decorative pe timp de iarna: flori mari purpurii. Timpul de inflorire: iunie-septembrie in locuri insorite. Temperatura pe timp de iarna: 5 – 10 grade Celsius.

Asparagus ornamental catarator

Caracteristici decorative pe timp de iarna: tulpina lunga serpuitoare ce se indreapta mereu spre lumina. Temperatura pe timp de iarna: minimum 12 grade Celsius.

Floarea trompeta

Caracteristici decorative pe timp de iarna: Flori galbene, uneori cu model rosu , mirositoare noaptea. Timpul de inflorire: iunie – septembrie. Temperatura pe timp de iarna: 5 – 10 grade C.

Jacobina

Caracteristici decorative pe timp de iarna: Flori lunguiete galebene si rosii. Prefera locuri luminoase. Timpul de inflorire: decembrie-martie. Temperatura pe timp de iarna: 12grade C

Mosmonul de lana

Caracteristici decorative pe timp de iarna: Flori albe. Timpul de inflorire: septembrie – octombrie. Temperatura pe timp de iarna: 10 grade Celsius.

Salcam cu frunze „pene”

Caracteristici decorative pe timp de iarna: flori galbene mirositoare . Timpul de inflorire: februarie-aprilie. Temperatura pe timp de iarna: 3-8 grade Celsius.

Scoarta de aroma

Caracteristici decorative pe timp de iarna: flori galbene in forma de lumanare. Timpul de inflorire: din iulie pana in octombrie. Temperatura pe timp de iarna: minimul 10 grade Celsius.  

Articole similare

Baterii sanitare premium Synergy de la Fir Italia – detalii pentru o baie de lux

comunicat de presa

Cascada din gradina

Simona Popa

O amenajare armonioasă, obţinută cu buget mediu

Redacția

1 comment

Oqxvcyp 15 April, 2020 at 9:58 pm

Sorely is no fisher repayment for talkative numerical sildenafil citrate

Reply

Lasă un comentariu