Daca te-ai hotarat sa-ti implinesti visul si sa-ti construiesti o casa, trebuie sa ai in vedere mai multe lucruri pentru a nu da gres.
Iata cele mai bune sfaturi la constructia caselor:
–Trebuie sa cauti un teren foarte bun, care iti indeplineste toate cerintele pentru viitoarea ta locuinta. Acest lucru este esential, pentru ca nu poate fi modificat in prealabil, iar un loc prost ales iti poate transforma viata si te poate stresa mai mult decat sa te relaxeze, si chiar si o casa mica iti poate asigura toate cele necesare pentru un trai comod.
–Terenul trebuie sa aiba acces la utilitati. Apa, gazele, energia electrica si canalizarea sunt necesare oricarei persoane, iar conectarea la retelele principale nu este un pret prea mare.
–Trebuie sa pozitionezi casa cu fatada principala spre sud, iar spatele spre nord. Cele doua fatade secundare spre est si vest. De ce aceasta pozitionare in spatiu? Simplu. Pentru ca in acest fel, casa va fi inundata de lumina naturala a soarelui p tot parcursul zilei. Dimineata, soarele va fi pe fatada de la est, iar la pranz si cateva ore din dupa-amiaza, fatada principala va fi sub soare. Ciclul se incheie la asfintit, atunci cand fatada vestica va fi luminata de soare.
–Daca angajezi o firma de constructori, cere-le un plan detaliat al lucrarilor. Despre fiecare scandura, cui, material, chiar si despre prepararea betonului. Trebuie sa stii exact cum va fi construita casa ta, pentru ca tu o vei putea folosi zeci de ani dupa construire.
–Discuta cu constructorul si ai grija la contract. Pentru a se feri de țepele date de cumparatori, multe firme aleg sa-și protejeze executia prin inserarea unui pret mai mare atunci cand construiesc fundatia casei. Incearca sa adaugi in contract puncte pentru ca atunci cand sunt prezente defecte de calitate in procesul sa construire, aceastea sa fie sanctionare prin penalizare pentru firma si / sau prin repararea gratuita a neregulilor.
–Cheltuielile mari pentru care le ai atunci cand construiesti o casa te fac ca unele imbunatatiri sa fie amanate pentru urmatorii ani. Uneori, in aceasta ecuatie intra si rulourile exterioare, care consta, de regula, 90% din valoarea tamplariei exterioare a casei. Te gandesti ce sunt aceste rulouri exterioare? Ei bine, pentru a proteja casa de intenperii, aceste rulouri se monteaza pe peretii casei, iar soarele, vantul, ploaia si zapada nu mai lovesc direct peretele.