Amenajari Exterioare Solutii Constructive

Sfatul specialistului: Izolaţi pereţii exteriori şi acoperişul

“O izolaţie este perfectă atunci când in urma unei execuţii putem beneficia de o etanşare perfectă a suprafeţelor, pentru a evita orice punte termică” – ing. Lăcrămioara Macarie, specialist în izolaţii profesionale.

În ultima perioadă de timp climatul a suferit modificări importante iar preţul energiei, în special al celei obţinute din combustibili fosili, a cunoscut o tendinţă constantă de creştere. Pe de altă parte, oamenii doresc cât mai mult confort în locuinţe şi sunt noi reglementări care impun construcţii de clădiri având un consum de energie foarte redus sau aproape de zero. De aceea, importanţa izolaţiei termice şi fonice este în continuă creştere, fiind o soluţie care trebuie luată în considerare  încă din timpul proiectării. În ţara noastră, din păcate, firmele şi echipele care activează în domeniul construcţiilor, dacă au deprins o anumită tehnologie, foarte rar sunt dispuşi să se pună la curent cu noutăţile, chiar dacă acestea apar într-un ritm alert şi oferă soluţii cu mult superioare din toate punctele de vedere. Astăzi în România practic 90% sau poate chiar mai mult din lucrările de izolare a clădirilor se realizează cu polistiren deşi această tehnologie este deja interzisă în multe ţări diin UE. Desigur că un rol foarte important în această situaţie  l-au jucat instituţiile statului, în special primăriile locale, care, în ciuda avertismentelor şi recomandărilor venite de la specialişti în urmă cu ani de zile (Ordinul Arhitecţilor a comentat negativ polistirenizarea ţării şi a atras atenţia în special la urmările de peste ani cu privire la sutele de tone de deşeuri din polistiren care vor exista), au aprobat mii de proiecte de izolare cu polistiren a clădirilor, în special la blocurile de locuinţe, şi aceasta numai pe criteriul preţului cel mai mic.

Lăcrămioara Macarie

Pentru a ne forma o părere cât mai justă asupra problematicii, soluţiilor şi materialelor de izolare, ne-am adresat  unui specialist în izolaţii profesionale, ing. Lăcrămioara Macarie  (contact@genida-ab.ro) care are o experienţă de peste 18 ani în acest domeniu. Iată şi comentariile şi recomandările experte.

Specialist

Ştim cu toţii că în ultima perioadă, chiar în ultimii 5-10 ani, climatul este o problermă, nu numai pentru ţara noastră ci pentru tot globul.

Dacă ne uităm puţin, realizăm că problemele create din cauza presiunii atmosferice duc la dezastrul din ultimii ani, şi anume la încălzirea globală, umiditatea din atmosferă din ţara noatră, lucru cu care noi, în România nu am fost învăţaţi, dar şi aerul uscat care  nu te lasă să te simţi confortabil în pielea ta. Aceste fenomene sunt de luat în calcul şi duc la reorientarea întregului sistem din domeniul construcţiilor.

Chiar dacă nu recunoaştem, dar vedem diferanţa şi problema cu care ne confruntăm zi de zi, trebuie să conştientizăm că izolaţiile, atât la clădirile civile cât şi la cele industriale au ajuns o etapă în domeniul  construcţiilor de care nu ne putem lipsi, ba chiar mai mult, o etapă la care trebuie să ne gândim zi de zi şi nu numai, ci chiar să trecem la o revoluţie în acest sens. De aceea este bine să acceptăm informaţii de la specialiştii  care,  chiar cu asta se ocupă,

Ca sfat, nu trebuie să confundăm ventilarea, de altfel foarte necesară unei clădiri, cu transferul de aer pe care îl poate oferi un  material sau un perete de zidărie, O izolare  performantă în ziua de astăzi poate pune întrebări dar, deasemenea, poate oferi şi răspunsuri.

Cu ce este mai bine să izolăm o clădire?

Este o întrebare normal pe care şi-o pun mulţi proprietari. Din punctul meu de vedere, în urma experienţei acumulate în cei 18 ani de activitate în domeniul izolaţiilor  termice şi hidroizolaţiilor, pot spune ca o izolaţie este perfectă atunci când in urma unei execuţii putem beneficia de o etanşare perfectă a suprafeţelor, pentru a evita orice punte termică. Evident acest lucru trebuie urmat de un sistem de ventilare complex pentru a putea atinge confortul maxim al unui spaţiu.

În momentul în care s-a decis asupra materialelor şi soluţiilor tehnice care vor fi folosite la construcţia casei, în vederea obţinerii unei eficienţe energetice superioare i se va putea calcula şi ce fel de izolaţie este necesară.

Izolaţii cu spumă poliuretanică

Datorită avantajelor nete pe care le prezintă precum şi a rezultatelor excelente obţinute în proiectele în care au fost folosite, izolaţiile cu spumă poliuretanică au devenit de câţiva ani materialul şi soluţia de eficienţă energetică preferată de constructori, arhitecţi, specialişti şi proprietari de case din întreaga lume. Această soluţie tehnică profesională este utilizată în aplicaţii rezidenţiale, comerciale şi industriale, ca o aplicaţie inovatoare şi versatilă în domeniul construcţiilor.

Între avantajele principale pe care le prezintă, pe lângă performanţele superioare de izolare trebuie menţionată greutatea specifică mică ce nu conduce la încărcarea semnificativă a structurii de rezistenţă, uşurinţa aplicării şi etanşeitatea perfectă care este asigurată. Pentru a releva şi alte avantaje, ne vom referi la o soluţie specifică, şi anume materialele GENIDA AB.

Genida AB

Datorită performanţei şi calităţii lucrărilor executate, în ultimii ani am reuşit să adopt un portofoliu de clienţi  de care suntem  mândrii. Astfel, continuitatea execuţiilor alături de clienţii noştrii ne oferă o performanţă extraordinară şi, de ce nu, încrederea în noi, că prin calitate şi seriozitate putem atinge performanţa.

Lucrările industriale cu suprafeţe enorme, au fost în ultimii ani portofoliul Companiei Genida AB, lucru de care suntem satisfăcuţi profesional  şi asteptăm în continuare alţi clienţi cu care să creştem performanţa împreuna.

Pereţii şi acoperişul

Lucrările de izolare termică pe exteriorul unei clădiri , cât şi la acoperişul acesteia sunt foarte importante.În permanenţă căutam soluţii şi încercăm ca satisfacţia clienţilor noştrii să fie pe primul plan.

Sezonul abia începe şi este cunoscut  faptul că cele mai mari pierderi de căldură  (peste jumătate) se produc la nivelul pereţilor (35%) precum şi la acoperişuri (20 %). Cum izolaţia la interior este mai puţin recomandată (volumul se micşorează, deseori se produce condens, etc), este recomandată  izolaţia termică la pereţii exteriori cât şi la acoperişuri, indiferent de natura  clădirii – locuinţe particulare, clădiri, spaţii comerciale, acoperişuri tip terase  la case sau blocuri, terase circulabile sau urmate de amenajari ale unor grădini verzi suspendate cu care ar trebui să ne obişnuim cât mai mult.

Foarte important la atingerea unei calităţi superioare la efectuarea lucrărilor de izolare este însăşi calitatea echipei, meseriaşii care compun acea echipă.Personal, ma bucur foarte mult ca toată performanţa  companiei Genida AB are in spate o echipă, un grup de oameni care in orice moment este în sufletul clientului şi poate împărtăşi totul din experienţa lor, astfel încât recomandarea oricărei persone să reprezinte  un plus de valoare pentru noi.

Deasemenea, o altă explicaţie a performanţei noastre rezidă din faptul că suntem printre membrii Asociaţiei ZERO ENERGY, Asociaţia de eficienţă si excelenţa în construcţii în România.

 

 

 

.

 

Related posts

Ce vata minerala este recomandata pentru izolarea podului, a mansardei sau izolatia peretilor exteriori?

Adina Meyers

Gradina – sursa de energie interioara

Adina Meyers

Servicii de design interior | Amenajari interioare case la cheie – Nobili Design

Adina Meyers