“Gradina nu este meritul nostru, ci al unei specialiste desavarsite in materie de gradini – se numeste Gica Olteanu si e deja o personalitate des intalnita la TV. A lucrat pentru Tantareanu, Columbeanu, Pepe sau Maruta. E o femeie minunata, inimoasa, ea este parte din familia noastra. Ea ne-a plantat tot ce avem acum in gradina”, a povestit Oana Turcu-Brancu.

Gradina amenajata are aproximativ 1.000 de metri patrati, dar, in curand, spatiul verde din jurul casei va creste. In final, va fi o curte de 3000 mp in imediata vecinatate a padurii si a lacului, o zona ideala pentru sanatatea si linistea copilului.

“La momentul achizitionarii casei, in urma cu 3 ani, gradina era plina de trandafiri si crizanteme de toate culorile, cativa tuia care sugerau un ambient de vacanta si, surpriza, o zona cu rasaduri de legume si pomi fructiferi. Am pastrat o parte din curte dedicata gradinaritului, acolo unde am continuat sa plantam legume si verdeata”, ne-au povestit cei doi. Gradina are si mai multi pomi fructiferi (meri, piersici, pruni, ciresi si visini) de care cei ai casei se bucura de primavara pana toamna.

Ne-am mutat in toamna lui 2008, dar frigul se instalase deja, asa ca nu ne-a mai ramas nimic de facut in ceea ce priveste amenajarea gradinii. Dupa ce a trecut frigul, in primavara lui 2009, ne-am intalnit cu Gica Olteanu, artista gradinilor de celebritati, si, de atunci, sute de flori, pomi si arbusti au fost plantati”, a povestit Cristian Brancu.

Oana ne-a mai spus ca familia sa detine mai multe terenuri cu pomi fructiferi si vita-de-vie in vecinatatea Iasiului, acolo unde a invatat sa iubeasca natura. In ceea ce priveste ingrijirea plantelor, sarcinile sunt impartite. “Oana este cea care, impreuna cu Gica Olteanu, a stabilit designul gradinii. Eu m-am ocupat de udatul tuturor plantelor si de taiatul gazonului, atunci cand socrul meu nu era in Bucuresti. Plantele din aceasta curte sunt precum copiii lui, le uda si le ingrijeste.

“Afinitatea mea pentru roadele pamantului este mai veche, cu atat mai mult cu cat tatal meu este din Vrancea, zona unde am copilarit la umbra viei. Am visat insa la o curte frumoasa, bogata in plante de tot felul, asa cum au partenerii mei de afaceri italieni din industria cosmetica. Produsele pe care le promovez eu sunt 100% naturale si ma fac sa visez la o gradina cu levantica, rozmarin, busuioc, hamamelis, dar si cu zeci de conifere.

Mai multe imagini si informatii in numarul de noiembrie al Revistei Casa Mea. 

Related posts

Trucuri pentru un hol mai mare şi mai primitor

Adina Meyers

Irigare adecvată pentru grădină

Adina Meyers

Amenajeaza-ti gradina in stil personal, pentru ca tu sa te simti bine

Adina Meyers