Home

Șase idei simple pentru balconul casei tale

Vrem să îți propunem ceva: folosește-ți balconul sau terasa ca spații de relaxare și de luat masa (acolo unde este cazul și unde ai loc) și nu le mai transforma în depozite de lucruri uitate. 

Este foarte simplu să realizezi un colț frumos de balcon sau de terasă, iar noi îți arătăm mai jos câteva idei creative de la care poți porni amenajarea terasei sau a balconului.

Foto sus: vezi cum arată acest balcon? Este foarte simplu, însă masă și scaunele turcoaz parcă îl schimbă pur și simplu și îi dau viață. Poate fi o variantă la îndemână pentru terasa sau balconul tău.

Folosește-te de tot spațiul disponibil și alege mobilier în culori naturale. Contează! Alături de mobilierul simplu, aici mai este un truc de amenajare: dinamismul este dat de textilele gri – nu trebuie să fie gri neapărat neapărat, alege ce te reprezintă.

Un balcon mic nu trăiește dacă nu are și câteva ghivece cu flori colorate. Alege flori care pot fi ușor de îngrijit și care nu sunt pretențioase, la care poți adăuga un deck din lemn. Așa vei putea păși oricând în picioarele goale pe aici fără să ai senzația că te-ai murdărit mereu de praf. Deși este un balcon mic, au încăput și cateva piese de mobilier. Găsești pe piață multe variante de mobilier pentru balcoane mici, ar trebui să profiți de ele.

Un balcon ceva mai mare decât precedentul are, pe lângă masa cu scaune și o mica canapea pentru relaxare. Aici este interesant jocul de culori: masa maro face un contrast frumos cu turcoazul regăsit în perna de pe scaun, canapea și covor. Este o opțiune pentru terasa sau balconul tău dacă îți plac contrastele.

Aici avem de-a face cu un balcon care se continuă un pic și în casă. Ne-a plăcut că solul a fost acoperit cu o mochetă care imită gazonul de iarba tunsă la milimetru din fața casei și că proprietarii au instalat aici, într-un colț chiar un grătar. Nu știm, însă, ce zic vecinii despre miresmele care ajung la ei în zilele în care grătarele sunt puse în funcțiune.

Foto: Pinterest

Related posts

Taburet pentru picioare

Adina Meyers

Sugestii pentru a alege cea mai potrivita centrala termica

Adina Meyers

Cum se repara bateriile defecte

Adina Meyers