LifeStyle

Saltele: Cum sa dormi mai bine? – 8 sfaturi si trucuri care dau rezultat

Saltele pe arcuri sau cu spuma? Cu perna moale sau deloc? Sa dormi pe burta sau pe o parte? Ce te poate ajuta de fapt sa dormi mai bine? Afla in continuare.

Stii ca te odihnesti si te poti trezi cu usurinta atunci cand dormi suficient de bine si suficient de mult pe parcursul unei nopti. Dar ce se intampla cand mergi la culcare? Ce altceva te poate ajuta sa dormi mai bine?

 

8 sfaturi si trucuri pentru un somn mai bun

1. Foloseste o saltea adecvata. Exista o multime de optiuni in materie de saltele, iar tu trebuie sa te asiguri ca te poti odihni pe un model suficient de ferm pentru a-ti sprijini spatele, dar si suficient de moale pentru a se potrivi cu forma corpului tau. Nu este usor sa afli acest lucru, dar daca vei citi caracteristicile producatorului si te vei raporta la nevoile tale specifice, cu siguranta vei face o alegere buna.

2. Saltea cu arcuri. Iata cel mai uzual tip de saltea, construit in jurul unei structuri de 300 – 1000 de arcuri, invelite individual pentru amortizarea miscarilor. Poate fi moale sau ferma, in functie de compozitie. Desi persoanele supraponderale nu se vor simti prea confortabil pe astfel de saltea cu arcuri,ea functioneaza pentru cei mai multi dintre noi.

3. Saltele cu spuma de memorie. Acestea se muleaza pe conturul corpului utilizatorului. Pot fi extrem de eficiente daca ai dureri musculare sau articulare, dar in anumite circumstante pot crea o senzatie inconfortabila de caldura in exces.

4. Atentie la lenjeria de pat. Cauta cearceafuri din bumbac, moi si respirabile. Este mai bine sa eviti mixurile de poliester/ bumbac ori alte materiale care capteaza umiditate si caldura. Chiar daca poate parea ciudat, mirosul proaspat al lenjeriei te poate ajuta sa dormi mai bine. Spal-o cel putin o data pe saptamana, la temperatura medie sau joasa. Nu uita de fetele de perna. Acestea se imbiba de transpiratie si grasime secretata de pielea fetei.

5. Perna este la fel de importanta ca o saltea. Aleasa in mod eronat, perna te poate vaduvi de un somn bun, iti poate provoca dureri de gat si de cap, amorteala. O perna buna este aceea care isi pastreaza forma si iti sustine pozitia de somn. Se recomanda schimbarea pernelor la fiecare 18 luni, deoarece ele capteaza usor mucegai, polen si acarieni ce determina alergii si boli.

6. Fa-ti patul! Poate fi greu de crezut, dar daca iti vei face patul vei avea mai multe sanse de a dormi mai bine. Oamenii de stiinta au descoperit ca un dormitor curat si un pat aranjat reprezinta un bilet sigur spre un somn mai bun.

7. Daca dormi pe burta. S-ar putea sa te rasucesti toata noaptea din dorinta de a-ti gasi o pozitie cat mai confortabila. Dar dormitul pe burta iti solicita gatul si mijlocul, plus ca nu este intotdeauna usor sa schimbi pozitia. Daca esti un adept incurabil al somnului pe burta, incearca macar sa folosesti o perna subtire sau foarte moale sau …. renunta la ea complet.

8. Daca dormi pe o parte. Exista mai putine sanse sa sforai sau sa dezvolti dureri de spate atunci cand dormi pe o parte. In plus, poti sa te bucuri de un somn mai profund. 

Incepand cu o saltea confortabila, potrivita exact nevoilor tale si ajungand la mici imbunatatiri ce pot da randament, merita sa incerci sa faci orice sa te odihnesti mai bine in fiecare noapte si sa te trezesti cu un vibe bun in fiecare dimineata. 

Related posts

Wetterbest, crestere de 25% in primele 9 luni din 2015

Adina Meyers

5 greseli costisitoare care scurteaza durata de viata a electrocasnicelor din casa ta

Adina Meyers

Copiii termină vacanța, la Zăpă Petrecerea Itsy Bitsy

Adina Meyers