Rapid, delicios si sanatos. Ce va puteti dori mai mult de la un preparat de vara cu salata de creveti si pepene galben?
Ingrediente:
2 pepeni galbeni mici
1 grapefruit rosu
2 lingurite ghimbir
4 lingurite miere
175 g creveti, curatati si gatiti
o mana de rucola, pentru garnisire
Citeste si: Salata de vara
Mod de preparare:
1. Taiati pepenii galbeni in jumatate si indepartati semintele. Cu un cutit bun, indepartati miezul de pepene galben, fara sa stricati coaja, si puneti pepenele taiat intr-un castron. Intoarceti cojile de pepene pe un prosop de bucatarie pentru a se scurge.
2. Curatati grapefruitul deasupra unui castron, pentru a nu irosi sucul. Rupeti feliutele si indepartati pielita. Taiati feliutele in jumatate si adaugati-le peste pepenele taiat.
3. Amestecati ghimbirul si mierea cu sucul de la grapefruit.
4. Impartiti crevetii, pepenele galben si grapefruitul in cojile de pepene, apoi turnati, cu o lingura, sosul de miere deasupra. Adaugati cateva frunze de rucola, pentru garnisire.
Material preluat de pe: http://www.ecuisine.ro