Daca iti place sa gatesti, dar mai ales in cazul in care petrecerea timpului pentru a pregati diverse preparate nu e tocmai o activitate pe placul tau, ai nevoie de ajutor. De exemplu, un robot de bucatarie poate deveni cel mai bun prieten al tau. Acest aparat electrocasnic executa actiuni ce iti diminueaza considerabil munca.
Robotul de bucatarie cumuleaza functiile unor ustensile separate, cum ar fi: razatoare, mixer, masina de tocat carne sau storcator de fructe. Inainte de a face investitia ia in calcul pentru ce anume doresti sa il utilizezi si care este suma pe care o poti achita.
Un astfel de aparat electrocasnic poate executa nenumarate actiuni care anterior se efectuau manual sau care nu se realizau eficient: amesteca/omogenizeaza diverse ingrediente solide sau lichide – maioneza, creme, sosuri; taie, feliaza in diferite grosimi, fructe si legume; marunteste/macina/rade branza, nuci, alune, ciocolata, condimente; framanta aluat; bate albusuri, frisca, smantana; mixeaza cocteiluri; stoarce fructe si legume, stoarce citrice.
Capacitatea unui robot poate fi cuprinsa intre 200 si 1000 W. Ultimele modele depasesc si aceasta cifra. Pentru o buna functionare, specialistii recomanda modelele care au peste 600 W. Acestea din urma folosesc mai putina energie pentru aceleasi actiuni, in timp mai scurt si mai usor.
Sursa foto: www.pinterest.com