LifeStyle Retete

Reţete cu peşte din bucătăria spaniolă

Bucătăria spaniolă este de o mare bogăţie. Amestecul de-a lungul istoriei cu alte popoare, statutul de ţară cuceritoare cu o activitate intensă pe mare şi în porturi a adus Spania în situația unui schimb continuu de cultură cu popoarele cu care a intrat în contact. Datorită faptului că este înconjurată de mări şi ocean, gastronomia spaniolă are o puternică înfluenţă pescărească, dieta mediteraneană fiind de bază în peninsulă.

Plăcinţele cu hering Eva, deliciul mic al dejunurilor rapide

Dacă vrei să-ţi cauţi inspiraţia pentru a-ți îmbogăţi experienţa culinară, atunci gastronomia spaniolă este răspunsul potrivit pentru a face acest lucru. Vei găsi aici o mulţime de reţete pe bază de peşte pe care le poţi prepara foarte repede şi uşor cu ajutorul conservelor Eva. Pentru a prepara o porţie delicioasă de plăcinţele cu accente pescărești ai nevoie de 2 conserve Eva file de hering în ulei vegetal, 5 linguri de bulion sau sos de roşii, 1 ou şi foi de plăcintă. Prepararea este floare la ureche. Heringul se amestecă cu sosul de roşii şi se aşează în mijloc, între 2 bucăți de aluat, tăiate în cercuri. Marginile aluatului se sigilează prin presare cu furculiţa. Se aşează apoi în tavă şi se ung cu ou. Timp de 15 minute, plăcinţelele cu peşte se vor rumeni la 180°C şi vor fi gata pentru un mic dejun rapid. Se pot servi cu iaurt.

Crochete cu peşte pentru o zi mai bună

Crochetele din peşte sunt la o lungime de Pangasius distanţă de a-ţi face ziua mai bună. Ritmurile spaniole vor dansa de pe masa pe care vei pregăti 2 file-uri de pangasius, 800 ml lapte, 1 ceapă, 3 căţei de usturoi, pătrunjel, făină cât cuprinde, 2 cutii Eva hering sau Eva ton, piper şi sare, ouă, 150 g pesmet şi ulei pentru prăjit. Cu toate ingredientele la îndemână, te poţi apuca de gătit. Mai întâi, se taie mărunt ceapa şi usturoiul și se călesc în 4 linguri de ulei. Se adaugă file-ul de pangasius mărunţit şi se lasă pe foc aproximativ 5 minute. În pasul următor se adaugă tonul sau bucățile de hering, pătrunjelul tocat, sare şi piper după gust şi laptele. Când acestea încep să fiarbă, se adaugă făina în ploaie şi se amestecă cu un tel continuu. Te vei opri din a mai presăra făină în momentul în care compoziţia obţinută nu se mai lipeşte de cratiţă. Amestecul se scoate pe o farfurie şi se lasă să se răcească. Cu ajutorul unei linguri, se ia din compoziţia răcită şi se formează crochete care se trec prin ou şi pesmet. Crochetele astfel obţinute se prăjesc în ulei încins pe o parte şi pe alta. Când sunt bine ruminite, se scot pe un şerveţel pentru a se scurge de ulei şi se servesc cu salată sau cu sos de usturoi. 

Plăcintele spaniolilor concurează cu cele ale englezilor

Plăcintele nu sunt doar ale englezilor, ci şi ale spaniolilor care le consumă în orice moment al zilei. Plăcinta cu peşte pe care o poţi încerca cu mare uşurinţă în bucătăria ta pentru că nu este o reţetă deloc pretenţioasă, este la loc de onoare pe mesele urmaşilor lui Iustinian. Pentru a pune totul în practică ai nevoie de două foi de plăcintă, de preferat făcute în casă, o ceapă mare, un ardei roşu, 3 roşii, 2 conserve de  Eva hering în ulei, 2 linguri de ulei, sare, piper şi sos de soia. Pentru umplutură, se toacă mărunt ceapa şi ardeiul, care se călesc apoi în cele două linguri de ulei. Se adaugă sosul soia, roşiile date pe răzătoare şi peştele din conservă. Se condimentează cu sare şi piper şi se fierbe până când scade tot lichidul. Într-o tavă dreptunghiulară sau rotundă, după preferinţe, se aranjează prima foaie de foietaj care va acoperi şi marginile tăvii, se adaugă umplutura şi se acoperă cu cealaltă foaie care trebuie lipită de cea de dedesubt. Se înţeapă cu furculiţa şi se coace timp de 20 minute la 200°C. Se savurează atât caldă, cât şi rece, ca mic dejun, aperitiv sau cină.

Masa e gata! Pentru o cină memorabilă adaugă lângă preparatele delicioase un vin bun, câțiva prieteni și muzică spaniolă.

Related posts

Stiai ca acestea sunt cele mai potrivite plante pentru o baie?

Adina Meyers

Exclusive Beauty & Fashion Shows: noua experienta de shopping din Micul Paris!

Adina Meyers

Institutul pentru Politici Publice: dezbatere privind legea dării în plată, clauzele abuzive și conversia creditelor în valută

Adina Meyers