Nu trebuie sa fie neaparat sarbatoare pentru a savura un preparat apetisant din carne. Iti propunem o varianta mai speciala: cotlet de miel cu legume coapte.
Ingrediente
8 cotlete de miel
2 ardei
1 cartof
2 dovlecei
2 ardei
6 rosii chery
1 ceapa rosie
1 lingura de ulei de masline
1 lingura de frunze de cimbru
2 linguri de frunze de menta
Mod de preparare
Pune ardeii, cartoful, dovleceii, rosiile si ceapa intr-o tava mare si stropeste-le cu ulei. Asezoneaza-le cu mult piper negru si pune-le in cuptorul preincalzit (la 220°C) pentru 25 de minute. Intre timp, curata carnea de miel de grasime, amesteca ierburile cu putin piper negru si presara-le peste carne.
Scoate legumele din cuptor si intoarce-le. Pune cotletele alaturi de ele si introdu-le in cuptor pentru 10 minute, apoi intoarce-le pe partea cealalta si lasa-le in cuptor pentru inca 10 minute
(sau pana cand legumele si mielul devin fragede si usor rumenite).
Prepararea carnii
Reteta poate fi adaptata in functie de preferintele personale. Legumele ce constituie garnitura pot varia, iar carnea poate fi pregatita inainte, pentru un plus de savoare. Cum? Cu un amestec de cimbru, sare, piper, oregano, menta uscata, 3-4 linguri de ulei de masline si 5-6 catei de usturoi. Paseaza-le, iar cu pasta obtinuta unge cotletele de miel, pe care lasa-le la macerat cateva ore.