Tradiţia spune că de pe masa de Paşti nu trebuie să lipsească carnea fragedă de miel, completată de multe legume şi verdeţuri de primăvară şi acompaniată de un vin roşu sec.
Ingrediente:
800 g pulpă de miel
400 g cartofi
300 g broccoli
5-6 mini-ştiuleţi de porumb
50 ml ulei de floarea-soarelui
1 căpăţână de usturoi
sare
piper boabe şi măcinat
2-3 crenguţe de rozmarin
50 ml vin roze
Mod de preparare:
1. Spălaţi pulpa de miel cu apă rece, apoi lăsaţi-o să se scurgă pe un prosop de bucătărie absorbant.
2. Împănaţi carnea cu usturoi şi condimentaţi-o cu sare şi piper. Acoperiţi-o cu o folie de plastic şi puneţi-o la frigider, la macerat, pentru cel puţin 2-3 ore.
3. Între timp, curăţaţi legumele, spălaţi-le şi puneţi-le să fiarbă întregi, în apă cu sare şi cu un cubuleţ de unt.
4. După ce au fiert, stropiţi-le cu unt topit şi băgaţi-le în cuptor.
5. Scoateţi pulpa de miel din frigider, aşezaţi-o într-o tavă, stropiţi-o cu puţină apă şi vin şi lăsaţi-o la cuptor aproximativ 80 de minute, ca să se pătrundă bine.
6. După ce s-au rumenit, ornaţi legumele şi carnea cu crenguţe de rozmarin proaspăt.
Friptura de miel merge de minune cu o salată de primăvară. Gustoasă, foarte sănătoasă şi dietetică, o astfel de salată vă aduce în farfurie o bogăţie de culori şi arome proaspete şi o multitudine de vitamine benefice organismului.
Foto: www.shutterstock.com