Acum că tarabele din piață sunt pline de legume și frunze verzi, nu ai nici o scuză să nu prepari această rețetă de paste primavera. Sunt simplu și rapid de făcut, sunt sănătoase și sățioase, perfecte pentru un prânz din oricare zi a săptămânii.
Ingrediente pentru 4 – 5 porții
O cutie din pastele preferate, doar să fie unele de calitate
O legătură de busuioc proaspăt
Două linguri de ulei de măsline
O legătură de usturoi verde, bine spălat, tăiat rondele sau o legătură de leurdă
O legătură de ceapă verde, bine spălată și tăiată rondele
Doi dovlecei tăiați cubulețe
O cană de mazăre verde
O mână de spanac proaspăt, spălat bine
Parmezan, sare și piper după gust
O jumătate cană de supă de legume sau supă de pui
Opțional: broccoli opărit și tăiat mărunt, sparanghel verde
Mod de preparare
Fierbe pastele conform instrucțiunior de pe cutie. Folosește o oală mare, în care ai pus un praf de sare și doi litri de apă. Important este să fie paste de calitate și să nu le fierbi până se înmoaie foarte tare.
Între timp, trebuie să prepari legumele.
Încinge uleiul de măsline într-o tigaie adâncă sau într-un wok. Pune usturoiul sau leurda, ceapa verde, dovleceii, mazărea și spanacul. Dacă optezi pentru broccoli și sparangel, pune-le și pe ele. Așteaptă să se înmoaie puțin, apoi adaugă lichidul (supa de legume sau cea de pui) și așteaptă să dea în clocot.
Acum este timpul să adaugi pastele și să amesteci bine, până când toate ingredientele sunt distribuite egal între paste. Adaugă sare, piper și parmezan după gust, busuiocul tăiat mărunt.
Servește-le cât sunt fierbiți, alături de un pahar de vin alb de calitate.