Costul reparațiilor la o casă poate ajunge la sume considerabile în timp. Asta cu atât mai mult dacă este nevoie de reparații capitale. Din fericire, unele probleme cu care se confruntă, de obicei, proprietarii de case pot fi prevenite încă din faza de construcție. Tocmai de aceea e bine să faci lucrurile corect de la început, ca să nu trebuiască să plătești în viitor:

Acoperișul

Acoperișul este una din cele mai importante părți ale casei tale. Cu toate acestea, puțini îi acordă importanța pe care o merită. Însă dacă nu vrei să alergi cu găleți prin casă ori de câte ori plouă, ar trebui sa eviți aceasta greșeală. Casele care rezistă au acoperisuri bine izolate, motiv pentru care ar trebui să folosești numai materiale hidroizolante de bună calitate pentru acoperișul casei tale.

Atunci când se infiltrează, apa nu afectează doar acoperișul, ci și pereții casei. Încet, încet, aceste infiltrații avansează, devin mai mari și, în timp, contribuie la degradarea generală a casei.

Fundația

O casă trainică pornește de la o fundație rezistentă. Fundația este cea care va susține întreaga structură a casei tale, așa că e foarte important ca ea sa fie bine construită de la bun început. Trebuie analizat foarte atent solul și trebuie planificată poziționarea casei în detaliu, totul înainte ca fundația să fie turnată, așa cum arată și Homebuilding.

Reparațiile la fundația unei case pot fi extrem de costisitoare, deci e foarte important ca aceasta să fie bine realizata de la bun început. Mai mult, o fundație defectuoasă poate afecta semnificativ prețul casei, astfel că reparațiile nu pot fi evitate dacă devin necesare.

Pereții

Pereții sunt elemente structurale, care susțin susțin acoperișul și dau formă casei și camerelor din interior. Dacă nu sunt proiectați sau construiți corect, pereții se pot deforma sau chiar crăpa, lucru care poate afecta întreaga integritate structurală a casei.

Această situație nu poate fi evitată decât prin planificare atentă și multe, multe măsurători. Totodată, e foarte importantă și calitatea materialelor folosite în faza de construcție. Cu cât materialele sunt mai bune, cu atât pereții vor fi mai solizi și mai bine protejați, iar casa ta va fi mai rezistentă.

Instalația sanitară

Instalația sanitară a unei case poate fi o sursă nesfârșită de neplăceri, dacă nu este proiectată corect de la bun început. Poți avea probleme cu presiunea, poți avea pierderi de apă, iar țevile se pot înfunda des, ceea ce înseamnă efort și bătăi de cap pentru tine.

De asta e important să lucrezi cu un specialist pentru proiectarea acestui sistem. Instalația sanitară trebuie gândită foarte atent și nu doar în funcție de arhitectura casei. Trebuie să iei în calcul și câți oameni vor locui acolo, câtă apă vor consuma sau cat de des vor folosi dușul. Numai așa te vei putea bucura de o instalație care funcționează bine.

Instalația electrică

Instalația electrică trebuie gândită atât în funcție de nevoile casei, cât și în funcție de nevoile rezidenților. Ultimul lucru pe care îl vrei este să sară siguranțele în timpul meciului, așa că trebuie să te asiguri că rețeaua ta electrică nu este niciodată suprasolicitată.

Singura metodă prin care te poți proteja de viitoarele pene de curent și căderi de tensiune este printr-o proiectare corectă de la bun început. Trebuie să ții cont de numărul persoanelor care vor locui în casă, de tipul aparatelor care vor fi folosite și de impactul lor asupra rețelei. Dacă adaptezi sistemul electric la nevoile viitorilor rezidenți de la bun început, te vei putea bucura de o rețea electrică eficientă și vei evita multe situații neplăcute pe viitor.

Related posts

Noua generatie de ferestre de mansarda VELUX – ideale pentru toate bugetele si dorintele

Adina Meyers

Ești în căutarea unei hote de bucătărie? De ce anume trebuie să ții cont

Adina Meyers

Mansarda – un spațiu deosebit al locuinței tale

Adina Meyers