LifeStyle

Reguli de amenajare pentru o grădină în stil franțuzesc

Dacă admiri eleganța și rafinamentul și visezi la un spațiu verde în care formele sunt desăvârșite, detaliile atent studiate, iar elementele se îmbină armonios într-un tablou perfect, este timpul să îți construiești propria grădină în stil francez. Experții FamousRoses.eu te învață care sunt regulile de amenajare și decorare pentru o grădină de influență pariziană.      

Ordinea și simetria sunt cele două principii estetice pe care trebuie să le respecți cu sfințenie.  Dacă vrei ca grădina ta să arate ca o bijuterie arhitectonică, nu lăsa nimic la voia întâmplării, urmează tiparele geometrice, fă măsurători atente și nu te abate de la reguli. Frumusețea grădinii franceze este dată tocmai de aceste particularități: plante aranjate în forme geometrice, arbori și arbuști tunși impecabil, alei îngrijite și aerisite, fântâni arteziene și alte elemente decorative care oferă un rezultat spectaculos.

Plantele dintr-o grădină franceză trebuie dispuse în linii drepte, cercuri, romburi sau alte forme geometrice bine definite. Aranjamentele florale vor asigura echilibrul vizual printr-o simetrie perfectă, creând un peisaj proporționat armonios. Poți realiza un covor din flori mici precum panseluțe sau un aranjament impozant din crini sau trandafiri.

Alege trandafirul de peisaj Liane Foly Meijecycka, dedicat marelui artist căruia îi poartă și numele. Acest trandafir are o înflorire aproape continuă, din luna mai până la îngheț. Florile galbene cu aproximativ 9 petale sunt distribuite armonios pe toată suprafața plantei, care atinge înălțimi cuprinse între 40 și 80 cm. 

Dacă preferi un trandafir cu flori mari, poți opta pentru Romance, o plantă puternică și sănătoasă, care produce flori superbe de un roz pal. Forma alungită, eleganța bobocilor și parfumul fermecător îl vor transforma cu siguranță într-un punct de atracție al grădinii tale. Trandafirul este rezistent la boli și dăunători, înflorind repetat din luna mai până toamna târziu. Romantic, suav și sofisticat, este perfect pentru ansambluri florale spectaculoase.   

Copacii și gardul viu modelați în forme geometrice impecabile reprezintă un element important în grădina franceză. Dacă dispui de suficient spațiu, poți crea un labirint delimitat cu pavaj, pietriș, borduri din piatră sau alte elemente decorative. Cele mai potrivite specii sunt bradul, tuia, carpenul și pinul. Terenul trebuie netezit, deoarece grădina franceză este caracterizată prin zone drepte și întinse, mizând pe un aspect ordonat. De altfel, proiectarea, studiul atent al terenului și precizia în măsurători sunt esențiale în amenajare.    

Apa care animă spațiul verde nu poate lipsi dintr-o grădină franțuzească. Poziționează central o fântână arteziană sau un bazin cu jocuri de apă, care vor captiva atenția și vor imprima un aer vesel și dinamic. Elementele de decor din pietre, coloanele sau sculpturile pot completa minunat peisajul, fiind caracteristici definitorii pentru grădina franceză. Pentru un aspect autentic, inserează și câteva obiecte metalice cum ar fi o băncuță din fier forjat sau o stropitoare vintage.     

Related posts

5 to go – prima cafenea to go din România care a introdus personaje pe pahare de cafea. Mr Espresso și Miss Latte pe paharele 5 to go

Adina Meyers

Călătoriile ne transformă: mai independenți și mai flexibili

Adina Meyers

“Aranjam casa” cu parchet prelucrat cu vopsele pe baza de apa ale grupului ICA

Adina Meyers