LifeStyle

Regula celor 5 secunde – funcţionează sau nu?

Cu siguranţă ai auzit, cel puţin o dată în viaţă, de regulă celor 5 secunde. Dacă ai scăpat ceva de mâncare pe jos, ai la dispoziţie maximum 5 secunde pentru a ridica bucata de mâncare şi, teoretic, ar fi „numai bună” pentru consumat în continuare. Eşti de acord sau nu?

Bineînţeles, cercetătorii americani, neobosiţi în misiunea lor de a spulbera mituri urbane, au condus câteva experiemente pentru a demonstra care este adevărul în cazul acestei aşa-zise reguli de doar 5 secunde. Experimentele bacteriologilor americani au testat mai multe tipuri de pardoseală şi mai multe tipuri de alimente. Rezultatele sunt surprinzătoare.

Ce au aflat cercetătorii despre regula celor 5 secunde?

Încercând 3 tipuri de podea, gresie, parchet şi lemn masiv, precum şi mai multe tipuri de alimente – uscate, umede şi lipicioase – cercetătorii au ajuns la câteva concluzii:

        –  Alimentele de natură umedă (bomboane, pâine cu dulceaţă, paste fierte, etc) se contaminează cu bacteriile de pe podea mai repede decât alimentele de natură uscată (pâine prăjită, fructe, biscuiţi, etc).

        –  Toate alimentele scăpate pe podea se contaminează cu bacteriile existente pe suprafaţă încă din PRIMA secundă.

        –  Există unele tipuri de podele care favorizează apariţia şi menţinerea bacteriilor.

        –  Indiferent de suprafaţa sau de timpul de contact, alimentul contaminat are posibilitatea să provoace daune, adică, să îmbolnăvească organismul.

O comparaţie interesantă:

Unul dintre profesorii care au condus experimentul a declarat că scăpatul alimentelor pe podea este similar cu mersul cu maşina fără centură de siguranţă. Poţi să faci asta, dar o faci pe riscul tău. Există oameni care au condus maşina fără să poarte centură de siguranţă şi nu au păţit nimic, la fel cum există oameni care mănâncă de pe jos şi nu au de suferit. Totuşi, eşti dispus/ă să îţi asumi acest risc atunci când vorbim despre sănătatea ta?

Care e soluţia salvatoare?

Curăţenie, curăţenie, curăţenie. Evident, nu poţi face curăţenie de 3 ori pe zi. Dar poţi avea 3 aliaţi de încredere, 3 muşchetari moderni, gata să salveze situaţia. Laboratoarele Pons Romania îţi declară devotament pe viaţă cu gama Asevi pardoseli. Vrei o soluţie concentrată potrivită pentru orice tip de pardoseală? Noul Asevi Cian e gata să-ţi vină în ajutor. Vrei o îngrijire delicată cu suprafeţele dar eficientă încă din prima secundă? Poţi conta pe eficientă inegalabilă a lui AseviMio. Iar dacă doreşti super-putere de eliminare a bacteriilor încă din primul moment, Asevi Portocală te va fermeca. Parfumul său delicat împrospătează ambientul iar formula să unică igienizează suprafeţele.

Nu trebuie să clăteşti, nu trebuie să speli pe jos de două ori în aceeiaşi zi. Trebuie doar să foloseşti produsele potrivite şi eficiente. Aşadar, ce spui? Mai crezi în regula celor 5 secunde? 

Related posts

Formarea profesionala in industria mobilei: Probleme si solutii

Adina Meyers

4 deserturi cu înghețată

Adina Meyers

Ce poți învăța la un atelier de decorațiuni interioare

Adina Meyers