Sa faci in asa fel incat un spatiu mic sa devina cu adevarat functional este o reala provocare. Mai cu seama daca el trebuie sa serveasca tuturor activitatilor zilnice, sa fie confortabil si, nu in ultimul rand, estetic. Designerul Cristina Darie-Chirila s-a ocupat de un astfel de proiect si ne explica cum a valorificat si exploatat suprafata unei garsoniere.

Recompartimentarea spatiului a adus mai multe beneficii locuintei. In primul rand, a crescut aportul de lumina naturala, prin eliminarea peretelui dintre bucatarie si camera. In acest scop, am desfiintat nisa in care era amplasat patul, rezultand un spatiu deschis, mai aerisit.
Din punct de vedere cromatic, am mers pe culori deschise atat in privinta parchetului si a usilor, cat si a mobilierului. Este vorba despre alb si crem, care ofera un plus de luminozitate. Pentru a nu incarca foarte mult atmosfera, am colorat un singur perete intr-o nuanta deschisa de verde-oliv, nuanta ce se regaseste la covor si decoratiuni. Tonurile neutre creeaza un ambient placut, cald si prietenos.

O alta zona foarte functionala in aceasta garsoniera este dulapul. Creat special pentru a masca o grinda inestetica, el completeaza spatiul fara a parea masiv si acopera nevoile beneficiarului de depozitare a hainelor.

Recompartimentand spatiul, s-a obtinut si o bucatarie cu suficiente locuri de depozitare, foarte functionala, in care este inclusa si masina de spalat rufe. Prin desfiintarea usii de la bucatarie am putut proiecta o amenajare in forma de „U”, deschisa, cu o zona minimala de bar, ce are rol de loc de luat masa. Am optat pentru un frigider incorporat pentru a pastra unitatea spatiului si am decorat laterala acestuia cu tablouri in nuantele de verde ce se regasesc peste tot in locuinta.

Debaraua ce deservea mica bucatarie a fost desfiintata si inclusa in baie. A rezultat astfel un spatiu mai amplu, ce a permis montarea unei cabine de dus. Pentru a degaja intrarea in baie, pozitia chiuvetei a fost si ea modificata.

Related posts

„Am dorit sa-mi construiesc casa in satul natal”

Adina Meyers

TORO Design: luxul la el acasă

Adina Meyers

Corpuri de iluminat potrivite pentru interiorul si exteriorul locuintei

Adina Meyers