LifeStyle

Recomandarile Chic Ville: Cum sa decorezi in stil retro

Deoarece stilul retro este foarte usor de integrat in orice locuinta, Chic Ville, conceptul de magazin home&deco 100% ambiental, propune o serie de decoratiuni interioare, dar si cateva sfaturi pentru a obtine un ambient de acest tip.

„Caracterizat ca fiind un univers in care pasionatii vremurilor de demult isi pot da frau liber imaginatiei, ambientul retro se obtine foarte usor si ascunde multe comori descoperite prin magazinele de antichitati sau achizitii contemporane care imita patina timpului, toate combinate intr-un discurs creativ, potrivit personalitatii locuitorilor”, a declarat Marius Şerbanescu, Director de Achizitii al Chic Ville.

Potrivit acestuia, frumusetea acestui stil se regaseste in numeroasele variante de adaptare, intrucat stilul retro nu cunoaste o paleta de culori predefinita si nici un set de motive impuse. Viziunea generala a stilului presupune integrarea perspectivei personale in functie de perioada artistica pe care clientul doreste sa o reinterpreteze in propriul spatiu.

Astfel, pasionatii de arta Rococo pot include in amenajare multe elemente de decor in care se va regasi rocaille-ul, precum ramele oglinzilor, mobilier sau rame foto, pe cand fanii ArtDeco pot apela la culori puternice si forme geometrice indraznete. Pe de alta parte, cei care isi gasesc inspiratia in ArtNouveau pot opta pentru decoratiuni cu motive vegetale, in timp ce adeptii stilului victorian isi pot decora incaperile cu numeroase antichitati, sfesnice si tablouri inspirate din natura.

Este important de retinut faptul ca amenajarea unui spatiu in stil retro presupune utilizarea unor mici decoratiuni de efect, precum felinare antichizate, rame foto in stil vechi, sfesnice aprinse si sticle decorative, dar si cutii din metal, cu aspect vintage.

Un mare avantaj al acestui stil este usurinta cu care poate fi implementat si intr-un decor deja existent, prin inserarea unor obiecte cu iz vintage precum oglinzile disponibile intr-o gama larga de culori, ramele foto, suporturi pentru carti, un glob pamantesc in stil vechi sau un clopot de sticla sub care se odihneste o statueta in acelasi stil.

„Evident, casele de epoca sunt ideale pentru construirea unui stil retro, mai ales avand in vedere faptul ca se pot obtine contraste foarte ingenioase mixand elemente din diverse epoci, care vor „concura” cu istoria cladirii. Insa aceasta nu este o conditie obligatorie, intrucat si cei ce locuiesc la bloc pot surprinde stilul retro prin integrarea unor decoratiuni specifice sau piese de mic mobilier atent selectionate”, a mentionat reprezentantul companiei.

In ceea ce priveste persoanele care adopta stilul retro, specialistii Chic Ville le caracterizeaza ca avand personalitati curioase, curajoase, fiind persoane care isi doresc sa traiasca intr-un decor original, rupt din alte timpuri. De asemenea, stilul retro este dedicat persoanelor rabdatoare, care sunt dispuse sa aloce un timp indelungat completarii amenajarii.

 

 

Related posts

Stilul japonez, design aproape de natură – FOTO

Adina Meyers

Doar o luna pana la cel mai important eveniment pentru piata mobilei din Romania! BIFE-SIM – 19 – 23 septembrie 2015, la Romexpo

Adina Meyers

Orez brun cu branza de capra si sfecla rosie coapta

Adina Meyers