Portii: 2
Timp:3 ore
Ingrediente:
– 2 pulpe intregi pui
– 25 g unt (preferabil de tara)
– 300 g smantana 20%
– 200 g mere marinate
– 20 g cascaval
– frunze de telina
– frunze salata
Pentru merele marinate:
– 200 g mere (2 mere potrivite fara cotor – nu foarte dulci si nici foarte coapte, moi)
– 2 pahare vin (2 x 200ml) alb sec
– Cimbrisor proaspat – 2 ramurele – il gasiti la Mega Image sau Real
– Rozmarin proaspat – 2 ramurele (Mega Image/Real)
– 2 linguri miere
– 3 linguri ulei masline
Preparare :
– Se lasa la marinat merele taiate felii (eu le-am dat prin razatoarea Werner – rondele) in vin cu rozmarin, cimbrisor, mierea si uleiul cam 2 ore
– Intre timp se fierb puplele intregi in apa cu sare pana cand se poate desprinde usor carnea de pe os
– Se taie carnea (pielea se scoate in prealabil) in fasii mici care apoi se calesc pentru 10 minute in unt apoi se sting cu vinul de la mere si smantana. Se adauga in compozitie si rozmarinul si cimbrul
– Se lasa sa fiarba la foc potrivit 30 minute pana se evapora aproape tot lichidul
– Se scoate rozmarinul si cimbrul din compozitie
– Puiul se serveste cald cu merele marinte in vin taiate rondele.
– In reteta originala merele se fierbeau odata cu puiul, smantana si vinul insa consider, subiectiv ati zice 🙂 : combinatia aleasa incanta simturile intr-un mod deosebit de placut
Sursa: www.patrunjel-verde.ro