Home LifeStyle

Psiholog: autocontrolul şi disciplina nu reprezintă o caracteristică psihoculturală a românilor

Nerespectarea regulilor din ultima vreme este în strânsă legătură cu modul în care am făcut trecerea de la starea de urgenţă la starea de alertă: autocontrolul şi disciplina nu reprezintă o caracteristică psihoculturală a românilor, spune psihologul Daniel David, rector al Universităţii Babeş-Bolyai.

Izolarea şi carantina nu par a fi soluţia pentru ca românii să fie feriţi de coronavirus. Nimic nu garantează că, după o nouă perioadă de restricţii, românii nu se vor comporta la fel.

Potrivit psihologului, care a scris și lucrarea „Psihologia poporului român”,  românii au tendinţa ca, după starea de urgenţă, să încerce să compenseze perioada în care o parte din comportamente au fost reprimate.

„Pe perioda stării de urgenţă românii au avut un patern comportamental care se leagă de ceea ce noi în psihologie numim supresie. Când elimini condiţiile de supresie, comportamentul suprimat reapare cu o intensitate mai mare, cu o durată mai mare, cu frecvenţă mai mare”, a explicat Daniel David.

Related posts

Cum faci diferența dintre un parfum original și unul fake

Adina Meyers

Picturile murale – o soluție pentru un decor cu multă personalitate

Adina Meyers

Visezi la o nuntă elegantă? 6 detalii importante

Adina Meyers

Acest site foloseşte cookie–uri. Prin continuarea navigării, eşti de acord cu modul de utilizare a acestor informaţii. Accept Află mai multe