Aria construita = 75.00 mp

Aria desfasurata = 165.00 mp

Arh. Alexandra Antohi

alexandra_arh@yahoo.com

Acest proiect de locuinta a fost conceput pentru un lot ingust, cu o suprafata de aproximativ 200 mp si reprezinta o locuinta mica dar cocheta, potrivita pentru o familie de orice varsta.

Din punct de vedere al partiului arhitectural, locuinta este conceputa pe principiul zonei de zi la parter, dar si cu o camera de oaspeti, iar la etaj, zona de noapte. 

 La parter, intrarea in casa se face printr-un vestibul, acesta avind atat spatiul de primire, cat si accesul catre grupul sanitar. Din vestibul se intra intr-o zona spatioasa, unde regasim zona de living, impreuna cu scara de acces la etaj, dar si bucataria si spatiul de dining.  Din bucatarie se poate accesa un spatiu de depozitare amenajat sub scara. Fiind o locuinta de dimensiuni mai mici, centrala termica poate fi amplasata in bucatarie.

La etaj se afla trei dormitoare, o camera ce poate servi ca dressing si o baie generoasa. Podul poate fi folosit si el partial, ca spatiu in plus pentru depozitarea lucrurilor.

Din punct de vedere structural, s-a optat pentru o structura in cadre de beton armat, cu inchideri din zidarie de BCA de 30cm, termoizolate cu polistiren sau vata bazaltica, cu o grosime de 10cm. Zidurile interioare sunt prevazute partial din BCA de 15cm si partial din gips-carton, cu grosime de 10cm. Acoperirea se face cu o sarpanta de lemn, peste care avem o invelitoare din tigla ceramica.

Din punct de vedere estetic, locuinta reprezinta o imbinare intre unele elemente traditionale romanesti si frantuzesti, cu o volumetrie usor jucata, pentru a evita un aspect monoton. Culorile sunt calde, finisajele fiind o imbinare de lemn cu piatra naturala si tencuieli colorate. Accesul in casa este acoperit de etaj, iar glafurile ferestrelor sunt decorate cu ancadramente. Ferestrele sunt mai inalte, dar pastreaza in general si un parapet, pentru amplasarea optima a caloriferelor.

Potrivit in special in mediul urban, unde terenurile sunt in general mici, acest proiect poate fi adaptat la necesitatile fiecarei familii in parte, devenind astfel o locuinta confortabila si utila.

 

Related posts

Alege corect dimensiunea ferestrelor de mansarda

Adina Meyers

Focul şi casele noastre

Adina Meyers

Ghid util: Cum sa-ti vinzi locuinta intr-un mod inovativ

Adina Meyers