Amenajare bucatarie Proiecte si randari

Proiect de amenajare bucătărie, Designer Natalia Beleva, cocoonhome.ro

Bucătăria este un loc unde trebuie să te simti relaxat iar timpul petrecut aici să fie cât mai plăcut, indiferent dacă este vorba de gătit, de servit masa, de pregătit un mic dejun sau pur şi simplu de socializat la o cafea. Ca designer, pentru a propune un proiect de amenajare a bucătăriei va trebui să am informaţiile privind mărimea şi componenţa familiei (sunt copii?), care este stilul de viaţă (se găteşte mult, sunt invitaţi prieteni, familie?) şi desigur care este bugetul disponibil. De exemplu, una este când avem de a face cu un cuplu care pleacă foarte devreme la birou şi se întoarce acasă seara târziu, îşi petrece weekendurile de obicei în vilegiatură, merge des la restaurant, etc. nefiind necesară o investiţie majoră în bucătărie. Iar alta este când exista o familie numeroasă, cu copii, se găteşte frecvent şi mult, cu diverse ocazii sunt invitaţi, si în acest caz orice aspect trebuie planificat până la ultimul detaliu, cu organizare şi dotări de electrocasnice conform nevoilor.

Bucătăria este un spaţiu extrem de sensibil din punctul de vedere al finisajelor. Temperatura este deseori mai mare decât în restul locuinţei, iar umezeala este la ea acasă, având în vedere cantitatea de aburi care se degajă în timpul gătitului.

Amenajarea acestei bucătăriei a fost făcută în stil clasic, feminin cu detalii aurii pentru a-i oferi acesteia un acent de personalitate. Frontul gri închis, un element din ce în ce mai folosit în ultima perioadă de către marii designeri este prezent în multe bucătării de lux, oferind spaţiului un plus de eleganţă. Mobilierul este din MDF vopsit, un material perfect pentru o încăpere în care avem deseori aburi şi umiditate crescută. Asocierea acestuia cu blatul de cuarţ alb şi detaliile aurii folosite, aduc acel touch feminin, ce balansează întregul design al bucătăriei. Blatul din cuarţ de calitate superioară este foarte uşor de întreţinut, rezistă la zgârieturi, pete şi temperaturi înalte şi are o durată de viaţă foarte lungă, explicand costul acestuia.

Proprietara a dorit un refresh bucatariei pentru a da un aier modern, dar in aceiasi timp sa pastram linia si stilul din locuinta. Am axat in primul rand la materialele de inalta calitatea, care se intretin foarte usur si in aceiasi timp nu “obosesc’’ in timp. Dau prioritatea fronturilor de la mobilier care sunt vopsite, altfel nu avem risc de exfolierea acestuia.

Pentru blat si placarea peretelui am ales cuart, care este foarte rezistent la zgariiturile, pete, temperaturi inalte. Inca un plus pentru a imbina blat cu peretele cu aceiasi material este ca avem etansarea directa intre ele, altfel avem coltul fara plinta si automat este mai egienezat. Chiuveta este sub blat, care este vizual discreta si practica. Pentru a economisi spatiul, am ales cuptor+cuptor cu microunde de la Neff, este multifunctionala si in afara de asta ma cucerit difenitiv cu usa care prin deschiderea ei se duce sub cuptor, datorita acestei fuctii, puteti manevra usor tavile.

schiţe tehnice – front

 

Related posts

Proiect de casă la parter: suprafața utilă 108.1 mp

Adina Meyers

Proiect de casa – Parter + E

Adina Meyers

Design de apartament fara detalii elaborate

Adina Meyers