LifeStyle

Programul In Culise 8-14 Martie

 VINERI, 8 Martie

ORA 20:00

INSULA FEMEILOR – comedie

De Valeriu Butulescu

Cu: Cristina Moldoveanu, Ioana Chelmus, Dana Cojan, Cosmina Soare, Paul Alexandru, Florin Fratila

Regia: Cristian Bajora

Durata: 1h30

Pret unic: 30 lei

Patru femei tinere, naufragiate pe o insula pustie. Patru femei cu o imaginatie dusa dincolo de ‘normal’ (dar ce e normalul?). Patru femei in a caror imaginatie barbatii
capata dimensiuni cosmice. Comicul de situatie, comicul de limbaj, comicul personajelor in sine vine din modul in care autorul stie sa gestioneze conflictul. Mesia mult asteptat prin intruparea intr-un barbat apare in final sub aspectul a… doi barbati. Si de aici conflictul se amplifica…

O comedie marca In Culise care nu te va lasa sa pleci din sala fara hohote de râs si poate si o lacrima. Erotism, neconventional si patru personaje superbe: Lady Robinson, o femeie autoritara, dar sensibila, fosta matroana de cabaret, Venera, dansatoare la bara, fiica distinsei Lady Robinson, senzuala si pragmatica, Elen, fosta profesoara de gramatica prabusita in misticism, Ala, obsedata de o mare idila pasagera si de alcool. Ele sunt pe scena exact asa cum le prezinta autorul insusi, adica niste nimfomane dezlantuite.

SAMBATA, 9 Martie

ORA 20:00

TREI PIESE SCURTE FARA SEX (tragicomedie 18+)

Texte: Rodrigo Garcia – Lucru; Theo Herghelegiu – O seara cu BG; Aldo Nicolaj – Actorul

Cu: Ionut Iftimiciuc, Alexandru Minculescu, Alex Vlad

Regia: Cristian Bajora

Durata: 2 h

Bilet achitat in ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

Trei – pentru ca e cu trei actori
Piese – pentru ca sunt texte de teatru
Scrute – pentru ca nu sunt lungi
Fara sex – pentru ca nu sunt despre sex
(desi e greu sa vorbesti sau sa faci ceva timp de 2 ore fara sa amintesti despre asta)

O experienta marca In Culise, un spectacol care foloseste intreg spatiul din
Stefan Mihaileanu 53 – barul, sala de teatru, mansarda, un spectacol despre tine, despre noi, despre viata, despre nimicul din jurul nostru, despre lucrurile frumoase, despre lucruri urâte, despre actori, despre desene animate, despre McDonald’s si hamburgeri, despre pistoale si clovni.

Un spectacol greu de suportat pentru orice spectator chinuit de complexe si preconceptii, dar, asa cum spune actorul Ionut Iftimiciuc – Teatrul nu e pentru toata lumea – cu atât mai putin teatrul independent, teatrul care are misiunea de a transmite un mesaj – un strigat.
O tragicomedie – pentru ca vei râde (chiar daca amar) Trei Piese Scurte Fara Sex este un spectacol complet care va aduce publicul spectator in stari si gânduri unice – va problematiza si va explica, va da raspunsuri si va intreba – un produs cultural de certa valoare.
Interzis sub 18 ani – limbaj groaznic.

DUMINICA, 10 Martie

ORA 20:00

CUM AM DRESAT  UN MELC PE SÂNII TAI – romantic, poetic

De Matei Visniec

Cu: Diana Giubernea si Viorel Ivanciuc

Regia: Mona Gavrilas

Durata: 1h

Pret unic: 30 lei

Textul m-a captivat din primele clipe, o muzicalitate aparte a cuvintelor, o incursiune in alta lume, a imaginatiei,a viselor… mi-am dorit imediat sa montez textul si asta s-a si intâmplat.  Avanpremiera a fost pe 30 Iunie 2012, iar pe 19 Noiembrie 2012 Matei Visniec a vazut spectacolul si ne-a lasat câteva rânduri ca amintire: ” Eu Calul Troian, Matei Visniec am intrat definitiv in misterul acestui frumos spectacol”.
Spectacolul urmareste destinul celor doua personaje – EL SI EA. Eternul EL si etrena Ea. O poveste de dragoste aparte, nemaiintâlnita si totusi foarte cunoscuta noua. Asta face ca textul sa fie cu totul si cu totul aparte. Ne regasim toti in textul jucaus al lui Matei Visniec. O abordare inedita a relatiilor umane, o redescoperire a sufletului uman totodata. O bucurie imensa.

Spectacolul este o intospectie a sufletului, a relatiilor, a sentimentelor. (ca si cum ai sonda aerul). Spectacolul e romantic, poetic, viu, adevarat. VISUL si VISAREA ocupa un loc extrem de important. Suntem parca mai putrnici si mai curajosi daca avem puterea de  a visa. Si asta a facut si Visniec cu acest text, absolut remarcabil. Spectacolul este plin de o poezie speciala in care umorul fin are un rol foarte important si dinamizeaza personajele. DUBLUL din noi este practic tema spectacolului. Nu suntem singuri, mereu e altcineva in noi. In corpul si mintea noastra mai este cel putin o persoana, care este de fapt in visele noastre. Practic o alta lume, poate mai frumoasa, poate mai armonioasa, poate mai buna. O alta lume in care suntem LIBERI si FERICITI, in care suntem asa cum ne-a facut universul. Poarta spre visare e mereu deschisa in acest spectacol si astfel si speranta, spre frumos, armonie si iubire. Visul e poarta noastra spre libertate si doar cei curajosi lasa poarta deschisa. Noi am deschis-o si speram sa intre cât mai multi doritori pe ea.

 LUNI, 11 Martie

MARTI, 12 Martie

ORA 21:00

TERASA – Spectacol invitat. Premiera Absoluta

De Constantin Abaluta

Cu: Catalin Lungu si Mihai Carare

Regia: Corina Alexoi

Scenografia: Iulia Postelnicu

Bilet achitat in ziua spectacolului: 25 lei, Bilet achitat in avans: 17,5 lei

Elevi si studenti: 10 lei, Studenti la film/teatru: intrare libera

„Terasa” (de Constantin Abaluta) este o piesa de factura beckettiana; Urc si Cob isi consuma existenta absurda intre etaje, asteptând un Godot (Liftul) care sa le dea sens si identitate.
Printr-o rasturnare dramatica a valorilor, datorata sistemului zecimal, terasa blocului, unde aspira Urc sa ajunga, este un element cu o identitate clara, justificându-si asadar existenta.
Se impune deci o schimbare radicala de atitudine. Altfel, nu se vor putea deschide portile adevaratei cunoasteri.

MIERCURI, 13 Martie

ORA 21:00

IMAGINEAZA-TI CA ESTI DUMNEZEU – comedie

Dupa texte de Matei Visniec
Cu: Stefan Nistor, Florin Fratila. Maria Popovici, Alexandru Minculescu, Ioana Chelmus, Ionut Iftimiciuc
R: Cristian Bajora
Durata: 1h30

Pret unic: 30 lei

Primul spectacol produs si montat in spiritul si urmarind misiunea Teatrului In Culise, având in distributie actori tineri, foarte inzestrati si curajosi, folosindu-se de imensul atu al textelor lui Matei Visniec, Imagineaza-ti ca esti Dumnezeu propune o altfel de experienta pentru spectatori. Acestia vor putea vedea un teatru sincer, fara prea multa scenotehnica, dar cu siguranta socant si intrigant.
Spectacolul vorbeste despre iubire, despre absurdul din vietile noastre, despre fuga continua spre ceva despre care de multe ori nu avem foarte multe informatii, despre România, despre teatru, si reuseste sa atinga si sa loveasca, fara sa plictiseasca niciun moment, prejudecati si idei periculos de amintite.

JOI, 14 Martie

ORA 20:00

SCRISORI CATRE RITA – THE SHOW – comedie erotica

Dupa Stefan Caraman

Cu: Stefan Nistor, Maria Popovici

Regia Cristian Bajora

Durata: 1h

Pret unic: 30 lei

In urma succesului de care s-a bucurat primul sezon al serialului Scrisori catre Rita intre lunile martie si septembrie 2012, Nic Labis si Rita iau iarasi forme umane, de data aceasta intr-un show unic de 1h si 30 minute., in stagiunea 2012-2013 a Teatrului In Culise.

Un spectacol aproape de stand-up comedy, fara scrupule, fara rusine, fara perdea, un show in care iti vei regasi cele mai ascunse fantezii si gânduri, Scrisori catre Rita – The Show este un spectacol erotic, datorita minunatei prezente nud a Mariei Popovici, o comedie absoluta gratie lui Stefan Nistor care interpreteaza si povesteste cu sinceritate si lejeritate, câteodata filosofic si metafizic multumita excentricitatii lui Stefan Caraman si o experienta cultural speciala pentru care trebuie sa multumim regizorului Cristian Bajora care a avut curajul de a aduce acest roman pe scena.

 

 

Related posts

5 plante care imbunatatesc calitatea aerului din locuinta ta

Adina Meyers

Un medicament pentru diabet poate scădea riscul de deces în cazul femeilor care au COVID

Adina Meyers

4 pericole din casa ta, despre care nu stiai ca iti pot afecta sanatatea

Adina Meyers