Termoizolarea locuintei, devenita prioritate pentru toti proprietarii de apartamente, se poate face acum la interior usor si rapid cu noile panouri termoizolatoare Rigitherm® de la Saint-Gobain Rigips.

Panourile compozite Rigitherm® sunt un material termoizolator inovator care se aplica usor si va ajuta sa îmbunatatiti confortul termic. Pentru a demonstra siguranța soluției, Saint-Gobain Rigips, împreuna cu profesori din cadrul Universitații de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu” din Bucuresti au calculat comportarea mai multor variante de pereți termoizolati la interior cu Rigitherm®.

Analiza termoizolarii cu Rigitherm® a fost realizata pe orase reprezentative pentru clima din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Galați si Timisoara, simularea facandu-se pe o perioada de 3 ani. Simularea a pornit de la 4 alcatuiri de pereți exteriori, considerate cele mai reprezentative pentru construcțiile din Romania: trei tipuri de pereți din zidarie – caramida plina cu grosimea 37,5 cm, blocuri BCA cu grosimea 30 cm si caramida cu goluri verticale GVP cu grosimea de 30 cm – si un tip de perete exterior din panou de beton armat prefabricat tri-strat.

Rezultatele obținute în urma cercetarii evidențiaza lipsa riscului de crestere a umiditații în straturile componente ale peretelui izolat termic cu oricare dintre cele trei tipuri de panouri Rigitherm®: 20 PS, 40 PS si 60 PS. Simularea pe o perioada de cațiva ani a aratat lipsa riscului de formare a mucegaiului, cat si lipsa acumularii umiditații de la un an la altul.

Programul WUFI utilizat pentru calculul simularilor, dezvoltat de reputatul institut german Fraunhofer pentru fizica construcțiilor, beneficiaza de puterea unor algoritmi avansați de simulare, cat si de experiența practica a Institutului în studiul difuziei vaporilor si transportului apei. WUFI permite o modelare computerizata apropiata de realitate a comportamentului pereților dintr-o construcție în mai multe straturi, din punctul de vedere al transferurilor de umiditate si caldura în regim dinamic, în condiții climatice naturale, pe perioade lungi de timp.

 

Related posts

Totul despre spaţiul de sub acoperiş: arh. Ioana Oncea susţine izolarea cu vată minerală bazaltică

Adina Meyers

Hidroizolarea terasei: etape de lucru

Adina Meyers

Închiderea balcoanelor de la parter cu sau fără acordul vecinilor?

Adina Meyers