Salata de morcovi caramelizati
Timp de preparare-25 min
Total portii 6
Ingrediente:
750 grame de morcovi pitici cu tot cu tulpina curatati de coaja,1 lingurita de seminte de coriandru, 50 de grame de unt de cocos, 1 lingura de miere de albine, coaja rasa si sucul de la 1 portocala mica, sare, piper, ½ lingurita de turmeric, 1 legatura de patrunjel tocat pentru servit
Preparare:
1. Morcovii se curata cu o perie aspra sub jetul de apa. Se va lasa 1 cm de tulpina pentru un contrast de culoare apoi se fierb 15 minute in apa cu sare . Intre timp se zdrobesc in mojar semintele de coriandru
2. Untul de cocos se topeste intr-o cratita si se adauga mierea, sucul de portocala, semintele de coriandru macinate si praful de turmeric. Se mai lasa tigaia la foc mic pentru inca 5 minute pana se topeste mierea . Se adauga morcovii si se amesteca incet pana capata un aspect sticlos. Se adauga sare si piper dupa gust. In bolul de servit se presara patrunjel tocat
Pachetele din morcov umplute cu guacamole
Timp de preparare: 15 minute
Total portii: 2
Ingrediente:
Un avocado moale, un morcov mare,o ceapa rosie, 3 linguri de ulei de masline extravirgin, 2 linguri de ulei aromatizat cu lamaie, 50 de grame de seminte de pin,o legatura de coriandru verde, sare si piper dupa gust.
Preparare:
Se preincalzeste cuprorul la 180 de grade. Intre timp se taie fasii de morcov cat mai lungi cu ajutorul unui peeler. Se pulverizeaza cu ulei aromatizat de lamaie si se coc intre 2 foi de copt peste care se aseaza o cratita grea ca sa nu se onduleze fasiile in momentul coacerii. Se lasa aproximativ 15 minute cu flacara de sus si jos. Aceasta operatiune se poate efectua si intr-un wok mare pe aragaz.Se scot fasiile din cuptor si se lasa la racit. Intre timp se prepara pasta de avcado astfel: se mixeaza avocado cu ceapa, coriandru, ulei de masline, sare si piper intr-un blender pana la omogenizare completa. Se pregatesc pachetelele din cate 4 fasii de morcov dispuse in cruce. Se orneaza cu patrunjel verde si seminte de pin coapte.