LifeStyle

Praktiker Romania: Cel mai mic buget pentru amenajarea unei gradini porneste de la 100 lei

Primul pas este procurarea uneltelor pentru gradinarit si pregatirea terenului.  Pentru început, este necesar un minim de unelte esentiale, care pot fi procurate cu un buget redus, care porneste de la 80 de lei. Un cultivator manual, o stropitoare de gradina, un afanator manual, un cutit special pentru gradinarit, un plantator manual si o grebla ar trebui sa nu lipseasca din arsenalul oricarui pasionat de gradinarit.

Cu ustensilele procurate puteti deja începe sa pregatiti terenul si sa smulgeti buruienile care nu fac decat sa saraceasca solul de îngrasaminte si nutrienti si sa dea un aspect neîngrijit, sustin specialistii Praktiker. Încercati sa pastrati terenul cat mai curat, pe toata perioada anului, iar pentru rezultate optime este indicat sa creati un strat protector care sa pastreze umiditatea solului. O metoda ieftina prin care puteţi obţine aceste rezultate sunt îngrasamintele, care pot fi achiziţionate de la Praktiker cu preţuri începand de la 9,99 lei.

Stabilirea compartimentarilor, pentru a controla mai bine dezvoltarea plantelor si pentru a avea în permanenta flori, este ultima etapa care încheie faza de pregatire.

“Amenajarea unui gradini nu trebuie sa fie neaparat costisitoare. Aproape orice idee se poate implementa chiar si cu bugete mici, iar Praktiker Romania sustine acest demers prin oferte pentru toate ideile. Ne dorim ca fiecare dintre clientii nostri sa se bucure de o gradina eleganta, oricat de mic ar fi spatiul pe care îl detine. De aceea, îi asteptam în magazinele noastre unde pot beneficia de un sfat specializat sau de produsele de care au nevoie pentru a-si pune planurile în aplicare. Pot gasi în magazinele Praktiker peste 3.000 de produse pentru gradinarit”, afirma Cornelia Gheorghe, Director de Achizitii Praktiker Romania.

Daca dispuneţi de o gradina generoasa, un pas foarte important este selectarea plantelor si a pomilor fructiferi. Alegeti florile în functie de culoare si înaltime si asezati-le în gradina dupa o schita prestabilita. Puteti avea în permanenta o gradina plina de flori, cultivand plante cu înflorire succesiva. Daca dispuneti de o gradina la curte puteti alege daliile, petuniile sau gardenia, care sunt usor de întretinut, iar daca locuiti la bloc, muscatele, begoniile sau thuja sunt cea mai buna alegere. Gazonul este o alta modalitate de a schimba aspectul gradinii cu un buget minim si, în plus, este foarte usor de îngrijit.

Daca spatiul va permite, va puteti orienta si catre plantarea unor pomi fructiferi, care pot deveni punctul de atractie al gradinii. Acestia va ofera, pe langa umbra, si fructele preferate, fara prea mari eforturi. Prunii, merii si ciresii sunt printre cei mai usor de întretinut si îngrijit pomi fructiferi, iar recolta bogata va va rasplati eforturile.

Din orice gradina cocheta nu ar trebui sa lipseasca elementele decorative. Puteti alege între pergole de diferite dimensiuni, granule de marmura, jardiniere din beton, pitici de gradina sau ghivece pentru exterior, care pot fi din plastic, rattan, ceramica. Acestea ofera o nota personala gradinii si atrag privirile vizitatorilor. Daca locuiti la bloc, jardinierele colorate, o  moara de vant sau un felinar decorativ pot face diferenta.

Pentru toate ideile tale, Praktiker îti ofera o gama variata de produse si unelte cu bugete mici, pentru ca gradina ta sa se transforme într-o oaza de relaxare.

Related posts

Cea mai cunoscută trupă de artă urbană, demonstraţie live într-un centru comercial!

Adina Meyers

(P) Proiectul Internațional de Matematică Aplicată Cangurul, clasele IV-XII!

Adina Meyers

Fest(in) pe Bulevard, ziua a treia

Adina Meyers