LifeStyle Retete

Prăjitură cu mere şi nuci

Pentru că merg atââât de bine împreună, ne-am gândit să vă propunem o reţetă de prăjitură cu mere şi nuci. Nu, nu este tradiţionala plăcintă cu mere, ci ceva mult mai simplu şi rapid de preparat. Nu vă fie teamă! Aromele ingredientelor se înţeleg de minune, deci, indiferent de combinaţie, merele şi nucile sunt mereu prietene.

Ingrediente:
6 ouă
6 mere
125 g unt
200 g zahăr
250 g făină
250 g nuci
1 plic praf de copt
1 plic zahăr vanilat (esenţă sau baton de vanilie)
1 linguriţă de scorţisoară
zeama de la o lămâie
rom sau coniac

Mod de preparare:
Curăţaţi merele şi tăiaţi-le cubuleţe. Amestecaţi-le cu nuca mărunţită şi, eventual, cu stafide, dacă vă plac. Peste ele presăraţi scorţişoara, esenţele, zeama de lămâie şi romul şi lăsţi-le un pic aşa, pentru a se îmbina aromele. Între timp, pregătiţi compoziţia cu ou. Pentru început, bateţi albuşurile cu zahărul şi amestecaţi gălbenuşurile cu untul topit, apoi combinaţi-le, turnându-le uşor şi treptat peste spuma de albuşuri. În compoziţia astfel obţinută, adăugaţi făina şi praful de copt, omogenizaţi, apoi turnaţi peste fructe şi amestecaţi totul. Puneţi prăjitura într-o tavă rotundă, îmbrăcată în hârtie, şi lăsaţi-o să se coacă timp de 40-45 de minute, la 180 de grade Celsius.

Dacă vreţi să surprindeţi aromele toamnei într-un desert, încercaţi această prăjitură. E perfectă la micul dejun, cu cafea, sau seara, cu un pahar cu lapte.

Din acelaşi aluat
Dacă vreţi ca desertul să aibă un look mai festiv şi să fie deja porţionat, deci tocmai bun pentru o petrecere, transformaţi-l în brioşe. Aceeaşi compoziţie o turnaţi într-o tavă specială sau direct în forme de hârtie. Înainte să le daţi la cuptor, le puteţi decora cu o cremă de brânză (obţinută din smântână, ricotta, ou şi zahăr) şi câteva nuci.

Foto: www.shutterstock.com

Related posts

Cum sporim confortul în propria locuință în această perioadă?

Adina Meyers

Clubul Filantropia

Adina Meyers

Mituri despre aerul condiționat, explicate de specialiștii Daikin

Adina Meyers