LifeStyle

Alergăm și donăm pentru copiii familiei Bogza

39% din copiii României trăiesc în condiții de sărăcie; nu au haine și încălțăminte, nu frecventează grădinița sau școala și, uneori, nu au nici ce mânca. Este și cazul familiei Bogza, compusă din părinți și șase copii, cu vârste cuprinse între 1 an și 9 ani. Familia locuiește într-o colibă de chirpici ce stă să se dărâme, printre câini maidanezi – condiții nepotrivite pentru creșterea copiilor. Tatăl muncește pe unde apucă, mama stă acasă pentru a avea grijă de copii și a reunțat la tratamentul pentru epilepsie, din lipsă de bani. Cu toate acestea, părinții continuă să își trimită copiii la școală și la grădiniță, recunoscând rolul important pe care îl are educația în viața copiilor și fiind conștienți că aceasta este singura lor șansă de a scăpa de sărăcie.

Fundația Hope and Homes for Children dorește să dea o mână de ajutor familiei, construind o casă, un cămin în care aceștia să poată locui în condiții civilizate. Evident că pentru acest lucru este nevoie de bani, acesta fiind și motivul pentru care organizatorii cursei de alergare pentru amatori, Băneasa Forest Run, au decis să pună umărul la strângerea fondurilor. Fiecare participant la cursă, atunci când se înscrie la evenimentul din 4 noiembrie pe siteul www.baneasaforestrun.ro, poate să doneze o sumă de bani pentru familia Bogza, iar pentru cei deja înscriși sau care vor să doneze oricum, o pot face direct pe pagina Galantom a evenimentului, http://hhc.galantom.ro/fundraising-pages/view?id=6163. Sumele donate vor pune o cărămidă la construirea căminului de care să se bucure cei 6 copii. De asemenea, se poate dona și la fața locului, la evenimentul din 4 noiembrie, unde Hope and Homes for Children va avea un spațiu amenajat pentru alergători care îi susțin.  

”O parte din fondurile care susțin programul de prevenire a separării copilului de familie, prin care Hope and Homes for Children ajută peste 2.000 de copii anual, vin de la donatori individuali, sportivi amatori, dar și profesioniști, care aleg să își dedice efortul unei cauze—a ajuta copiii vulnerabili să rămână alături de părinții lor. Acum, alergătorii la competiția Băneasa Forest Run se alătură galeriei susținătorilor Hope and Homes for Children și ajută copiii familiei Bogza să rămână acolo unde le este locul și să aibă parte de o copilărie așa cum merită. Le mulțumim de pe acum și le urăm mult succes cu pregătirea”, a declarat Robert Ion, director de fundraising, Hope and Homes for Children. 

Peste 500 de alergători sunt deja înscriși pentru ediția din 4 noiembrie a cursei Băneasa Forest Run. Cu două distanțe disponibile, cea de 11 și cea de 21 de kilometri, cursa se află la cea de-a doua ediție și promite alergătorilor o experiență interesantă, cu atât mai mult cu cât este singura cursă din Pădurea Băneasa în care se va alerga pe timp de toamnă târzie, într-un cadru natural unic. În zona de start/finish sunt așteptați și susținătorii care vor să-i încurajeze pe cei ce aleargă. Pentru ei vor fi  pregătite diverse activități, atât pentru cei mari, cât și pentru cei mici.

,,Este o bucurie pentru noi ca la fiecare ediție Băneasa Forest Run să contribuim pentru o cauză socială. Este responsabilitatea noastră ca organizatori să facem asta. La fel cum organizarea evenimentului vine din bucuria si pasiunea noastră pentru alergare, bucurie pe care o împartășim astfel cu participanții, ajutorul pentru o cauză sociala vine să împlineasca aceasta bucurie'', a declarat Theodor Manolache, organizator Baneasa Forest Run.

Related posts

InterContinental Bucuresti sustine comunitatea locala in saptamana IHG Foundation

Adina Meyers

Multistyler lanseaza provocarea verii: coafuri spectaculoase

Adina Meyers

Cum scapi de parul de animale din casa, rapid si cu un minim de efort

Adina Meyers