De exemplu, s-au dus de mult vremurile in care placile ceramice se folosesc exclusive in bai si bucatarii, ele instalandu-se “confortabil” în livinguri si dormitoare.
Unul dintre motivele pentru care placile ceramice au deposit limita bailor si a bucatariilor este ca sunt extrem de practice, ele putand fi usor intretinute si curatate, avand, in acelasi timp, o viata lunga. Pe langa faptul ca suprafetele acoperite cu placi ceramice sunt rezistente la murdarie si umiditate, este sunt, in acelasi timp, estetice, potrivindu-se oricarui interior modern intrucat aceste materiale se gasesc intr-o gama variata de culori, modele si imprimeuri.
In acelasi timp, placile ceramice pot fi alternate cu suprafete de parchet sau cu suprafete acoperite cu piatra naturala, fapt care va permite sa delimitati intr-un spatiu deschis mai multe zone. Alegerea placilor ceramice o puteti face si in functie de gusturile si preferintele dumneavoastra in materie de design interior. Gama de placi ceramice (gresie, faianta, brâu, decor) este foarte variata, cu multiple tipuri de finisaje de la mat spre lucios, de la satinat spre sidefat fapt care va permite sa create ambientul pe care vi-l doriti cu minime batai de cap. Si la capitolul texturi puteti alege modele netede, in relief, rustice sau moderne iar, in ceea ce priveste forma, aceasta poate fi patrata, rectangulara, hexagonala sau octogonala. Pe langa castigul estetic, sa scapati de grija intretinerii pardoselii. In acest fel, puteti face curatenia in doar cateva minute cu un mop, apa si detergent special.
Pardoselile din placi ceramice pot fi utilizate si pentru luminarea unui spatiu sau creerea impesiei unei camere mai mari. Acest lucru se poate obtine prin folosirea unei gresii de culoare deschisa.