Ingrediente:
Pentru blatul de pizza: 3 cups faina
1,5 cups apa
2 linguri ulei de masline
1 varf de sare
1 plic de drojdie
1 lingura de miere
Citeste si: Pizza de casa
Topping:
300 g mozzarella
sos de rosii
branza cu mucegai albastru
ceapa
masline
sunca afumata
Citeste si: Pizza calzone – varianta impletita
Mod de preparare:
La 3 masuri faina se pune 1,5 masuri apa. Drojdia se pune impreuna cu lingura de miere si 3 linguri de apa calduta la dizolvat pana se umfla.
Faina cernuta impreuna cu sarea se pune intr-un bol. Se adauga drojdia in mijloc, uleiul de masline si apa si incepe sa se amestece incet.
Cand aluatul s-a legat se transfera pe o suprafata infainata din belsug si incepe a se framanta vreo 5 minute pana cand aluatul este lucios dar nelipicios, daca il apesi cu degetul revine la forma initiala.
Se pune intr-un bol uns cu ulei de masline la crescut pana isi dubleaza volumul, aprox 40 de minute.
Apoi se ia si se trage cu mainile de toate capetele (in cerc) se aduna laturile dedesubt si se apasa – ca sa scoatem aerul din aluat, dupa care il intindem.
In acest moment incingem cuptorul la aproximativ 175 de grade.
Ungem suprafata blatului cu sos de rosii – nu bulion, rupem mozzarella si o asezam uniform, apoi aranjam si restul ingredientelor, ceapa taiata felii da o aroma nemaipomenita. Dati la cuptor pentru 25 de minute.
Material preluat de pe www.culinar.ro