LifeStyle

Pianista Alice Sara Ott – interviu audio-video

In 24 martie, Radio Romania Muzical si-a sarbatorit cei 15 ani de existenta cu un recital-eveniment la Sala Radio sustinut de pianista germano-japoneza Alice Sara Ott, una dintre revelatiile scenei internationale de concert, care la prima sa aparitie in Romania, a ridicat publicul in picioare.

In 1 si 8 aprilie, emisiunea „Povestile de succes ale muzicii” programeaza interviul acordat de Alice Sara Ott in exclusivitate pentru Radio Romania Muzical. Inainte de ultima repetitie pe pianul de concert Steinway pianista a purtat un lung dialog cu realizatoarea Monica Isacescu. Tonul relaxat al discutiei, volubilitatea invitatei, placerea cu care vorbeste despre muzica lui Liszt, Chopin, Beethoven, dar si despre radacinile sale asiatice sau despre cultura japoneza sunt cateva dintre punctele de interes ale dialogului programat in doua parti, duminica, 1 si 8 aprilie, de la ora 10.30 sau, in reluare, de la ora 22.00. Interviul va fi completat de fragmente sonore din inregistrarile artistei. La data difuzarii primei emisiuni, pe site-ul www.romania-muzical.ro, publicul are acces si la versiunea audio-video a interviului, dar si la fragmente video inregistrate pe parcursul recitalului sustinut de Alice Sara Ott.

Inregistrarea audio a concertului va fi difuzata in integralitatea ei, vineri, 13 aprilie, de la ora 19.00. Programul prezentat de Alice Sara Ott in 24 martie a cuprins Variatiunile KV573 scrise de Wolfgang Amadeus Mozart pe o tema de Duport, Sonata op.2 nr.3 de Ludwig van Beethoven, Suita „Tablouri dintr-o expozitie” de Modest Musorgski, fiind intregit de cele doua bisuri oferite de artista: Studiul nr.3 „La Campanella” de Franz Liszt si Bagatela „Für Elise” de Ludwig van Beethoven.

Inregistrarea recitalului sustinut de Alice Sara Ott este si una dintre ofertele Radio Romania Muzical pentru Uniunea Europeana de Radio.

Alice Sara Ott, care anul acesta implineste 24 de ani, este o artista extrem de apreciata de critica si public, avand deja o consistenta cariera internationala. A concertat, ca solista, cu Filarmonica din München, Orchestra Simfonica din Londra, Filarmonica din Rotterdam sau Filarmonica Ceha si a aparut in recitaluri alaturi de Lars Vogt, Peter Sadlo si Jan Vogler, intre altii.

Emisiunea « Povestile de succes ale muzicii », programata in fiecare duminica la Radio Romania Muzical de la ora 13,30 si in reluare de la ora 22,00, cu arhiva audio online la adresa www.romania-muzical.ro, aduce in prim plan cele mai importante nume ale artei interpretative actuale, in cadrul unor dialoguri nonconformiste despre viata si muzica. Realizatori : Monica Isacescu si Stefan Costache. 

Related posts

Primul eveniment Artmark din 2012

Adina Meyers

Saint-Gobain aniverseaza 350 de ani de activitate: 1665-2015

Adina Meyers

Cel mai bun curs de pe piata pentru pasionatii de hairstyling si colorimetrie

Adina Meyers