Calatorii LifeStyle

În ce condiții îți poți face concediul în Grecia

Grecia este o destinație cu zeci de posibilități și nu e de mirare că românii sunt îndrăgostiți de această țară.

Grecia este o destinație ce atrage anual zeci de milioane de turiști și se află la doi pași de România. Poți alege să mergi cu mașina, nefiind foarte departe, sau cu avionul. Pentru că vremea este blândă în Grecia, sezonul turistic poate dura din mai până în octombrie.

Vara, insulele grecești sunt pline de turiști din toate colțurile lumii, însă cu siguranță te vei simți ca acasă deoarece o mulțime de turiști români aleg să-și petreacă sejurul aici.

Totuși, în această perioadă grea, există unele reguli pe care trebuie să le respectăm.

Grecia a stabilit oficial când deschide sezonul turistic: 15 iunie 2020 este data la care se deschide turismul rutier în Grecia şi zborurile externe către Atena şi Salonic. România face parte din primul grup de ţări care vor putea trimite turişti în Grecia

La aproape două săptămâni după ce a deschis sute de plaje, Grecia continua măsurile de relaxare și a stabilit oficial când deschide sezonul turistic.

Într-o țară dependentă de turism – 1 din 5 greci lucrează în acest sector, care constituie aproape 25% din PIB, oficialii încearcă să profite de gestionarea bună a pandemiei pe plan local și să salveze ce a mai rămas din sectorul turistic.

Redeschiderea granițelor însă nu este lipsită de riscuri. Până acum, insulele grecești au fost ferite de coronavirus.

Reguli la terase, pe plajă și în hoteluri

Grecia își deschide porțile pentru turiști la jumătatea lui iunie.

Din 15 iunie plajele, terasele și restaurantele din Grecia își deschid porțile și își așteptă primii turiști. E bine de știut că nu vom avea nevoie de adeverință medicală și nu vom sta nici în carantină. Însă, dacă alegem să călătorim cu avionul, va trebui să ne facem testul anticoronavirus.

Tot din 15 iunie se deschid și restaurantele care servesc în interior. Însă, spre deosebire de anii trecuți, aceste localuri vor fi ocupate în proporție de doar 30%.

În ceea ce privește hotelurile, acestea vor avea un medic de gardă care va monitoriza în permanență starea de sănătate a turiștilor.

Plajele sunt și ele reoganizate în concordanță cu noile măsuri de distanțare.

Șezlongurile sunt așezate la 1,5 metri unul de celălalt, iar grupurile mari de turiși trebuie să stea la cel puțin șase metri distanță între ele.

Grecia a înregistrat aproape 2900 de cazuri de coronavirus și 170 de decese.

Desigur că cei care intenţionează să meargă în vacanţă în Grecia doresc mai multe informaţii legate de ccum se va desfăşura acest sejur, ce reguli sunt impuse. În acest scop, iată şi Declaratia Domnului Stafylakis Georgios, Director al Organizaţiei Elene de Turism – Biroul România:

 După cum am anunțat deja, Grecia a inclus România în primul grup de țări care vor putea trimite turiști începând cu 15 Iunie. Turiştii care sosesc în Grecia din aceste ţări nu trebuie să se testeze pentru coronavirus înainte de a călători şi nici nu vor fi în carantină după sosire.

 

Incepand cu data de  15 Iunie se va deschide turismul rutier spre Grecia. Aeroporturile din Atena și Salonic se vor deschide, de asemenea, pentru zboruri din străinătate.

Din data de 1 Iulie se vor deschide toate aeroporturile din Grecia pentru pasageri din țări selectate pe criteriul epidemiologic.

Grecia, prin măsurile luate, a reușit să învingă pandemia și este acum o destinație sigură în Europa și în Marea Mediterană.

Grecia a fost întotdeauna considerată o destinație turistică sigură în Mediterană și încă se află în aceasta poziţie şi după pandemie. Toate regiunile din Grecia și implicit toate destinațiile turistice sunt acum în deplină siguranță.

Greece

Ospitalitatea grecească este proverbială, face parte din cultura şi tradiţiile elene. De aceea, sentimentul de securitate al vizitatorilor noștri este o prioritate pentru noi.

Grecia a ales țările din care va accepta turiștii pe criterii epidemiologice, în acest fel, vizitatorul român se va putea simți în siguranță alături de turiștii din alte țări.

Grecia a conceput și implementează un program special pentru siguranța turiștilor, care acoperă toate domeniile de activitate ale turismului. Acestea sunt protocoale sanitare aplicate în conformitate cu indicațiile OMS si care au fost aprobate de Organizația Națională de Sănătate Publică din Grecia. Echipa de experți  care a obținut rezultate excelente în Grecia, în perioada pandemiei, va monitoriza îndeaproape activitatea turistică pentru a asigura pe deplin condițiile de siguranță pentru vizitatorii noștri.

Acest set de reguli care vor fi aplicate vor asigura protecţia vizitatorilor, dar vor fi concepute astfel încât să respecte turistul şi îi vor permite acestuia să se bucure de vacanță fără să fie deranjat.

Vrem să le oferim prietenilor noștri români vacanțe memorabile.După toată această perioadă grea oamenii chiar merită să se bucure de cele mai frumoase vacanţe iar Grecia poate oferi cadrul ideal pentru petrecerea acestora. Cu siguranţă şi responsabilitate.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto Pixabay

Related posts

Decor si ambianta haute couture

Adina Meyers

3.800 kg de deseuri de ambalaje colectate selectiv la B’ESTFEST

Adina Meyers

Green Future te astepta cu drag la BIFE-SIM 2015

Adina Meyers