Drumul de acces spre casa va poate da batai de cap din cauza defectiunilor ce pot aparea in timp. Principala problema este „valuirea” suprafetei care este cauzata fie de executia gresita a infrastructurii cailor de acces, fie de ciclul inghet – dezghet.

Pavelele vibropresate, pavelele turnate in forme, betonul simplu si cel amprentat sunt cele mai utilizate materiale in realizarea drumului de acces. Iata ce trebuie sa stiti atunci cand optati pentru unul dintre aceste materiale:

PAVELELE VIBROPRESATE s-au dovedit a fi solutia ideala pentru amenajarea zonelor de acces, datorita procesului automatizat de fabricatie ce presupune turnarea betonului semi-uscat cu ajutorul vibropresei hidraulice. Rezultatul este rezistenta indelungata la uzura.

 Datorita folosirii unor aditivi de impermeabilizare si anti-inghet, pavelele vibroperesate rezista la gelivitate (ciclul inghet – dezghet). Un avantaj este si montarea pe strat de nisip care permite desfacerea, recuperarea si refacerea pavajului in cazul interventiilor subterane sau modificarilor de infrastructura.

PAVELELE TURNATE IN FORME sunt obtinute prin turnarea manuala a betonului „fluid” in matrite pe masa vibranta, proces folosit in special de micii producatori ca urmare a avantajelor costurilor de productie. Rezultatul procesului sunt pavaje de o calitate scazuta.

Macinarea suprafetei este principalul proces care afecteaza acest tip de pavele in timp si in special in sezonul rece.

BETONUL este materialul cel mai des folosit la realizarea cailor de acces, fiind ieftin si usor de realizat. Insa betonul nu este varianta ideala pentru amenajari exterioare.

Cu rosturi sau fara, mai gros sau mai subtire, armat sau nu, betonul folosit pentru pavarea accesului catre casa va continua sa crape iarna, iar vara din cauza dilatarii, materialul de umplere al rosturilor tinde sa fie impins afara. Pe langa aspectul neplacut al acestor crapaturi, apar si dificultatile de a le repara. In primul rand, portiunea respectiva trebuie decupata, sparta, curatata si apoi returnat betonul.

BETONUL AMPRENTAT este un beton normal, tratat la suprafata pentru a-i conferi un aspect care imita diferite tipuri de suprafete, precum pavelele clasice, piatra naturala sau alte tipuri de suprafete. Din pacate, odata cu aceste cosmetizari, pe langa problemele clasice ale betonului turnat, exista si riscul exfolierii suprafetei amprentate.

In perioada 6 mai – 30 iunie, modelele Rustic, Patrat P4 Rustic, Maris si Pietra pot fi achizitionate la promotie, cu TVA-ul de 24% CADOU. In plus, pentru fiecare 10 mp achizitionati primiti bonus la alegere o jardiniera J2 sau doua jardiniere J1, culoarea maro. Produsele din promotie sunt accesibile clientilor din toata tara printr-o retea vasta de distribuitori. Mai multe detalii aflati pe  http://www.elis.ro/promotie-elis-pavaje/

 

Related posts

Cum alegem centrala termică?

Adina Meyers

Cum sa-ti faci un dressing in mansarda?

Adina Meyers

Ce as fi vrut sa stiu inainte sa incep sa-mi construiesc o casa

Adina Meyers