LifeStyle

Parazapada sau sfartecatorul de zapada va ajuta sa evitati accidentele si sa pastrati casa mai calduroasa!

Elemente precum parazapada si sfartecatorul de zapada ajuta la evitarea accidentelor generate de caderile de falii masive de zapada sau gheata de pe acoperis dar si la o mai buna izolare naturala a casei. Parazapezile, elemente care mentin masa de zapada pe acoperis, sunt recomandate pentru case situate in zone de deal si ses, in timp ce sfartecatoarele de zapada, accesorii care sparg blocurile de zapada si gheata formate, sunt mai potrivite pentru casele cu acoperis inalt si abrupt din zonele montane.

Astfel, parazapada mentine zapada pe casa si nu o lasa sa cada, evitand accidentele si, foarte important, ajuta la izolarea termica, stiut fiind faptul ca zapada este un extrem de bun izolator natural. Prin mentinerea ei pe un acoperis bine montat sau renovat si care nu permite infiltratii de apa, se va pierde mult mai putina caldura prin acoperis!

Sfartecatoarele de zapada ajuta la zdrobirea blocurilor de gheata si zapada care se pot forma pe acoperisul caselor cu acoperis abrupt, specifice zonelor montane. Intre stratul de zapada si acoperis se formeaza un strat de gheata, deoarece caldura pe care o emana casa topeste un pic zapada. Seara, cand mai scade temperatura exterioara, apa formata pe timpul zilei ingheata, facand ca zapada de pe acoperis sa se desprinda si sa cada.

Sfartecatoarele „taie” blocurile de zapada in dimensiuni mai mici, in timp ce acestea aluneca de pe casa, astfel incat sa nu se produca accidente. Aceste accesorii pentru zapada sunt realizate din aliaje speciale de otel ca și suporturile de podet, de acces pe acoperis sau scarile.

Un sistem pluvial eficient elimina formarea de turturi

Jgheaburile si burlanele joaca un rol important in protejarea casei pe parcursul iernii, completand functionalitatea acoperisului. Rolul sistemului pluvial este acela de a asigura o drenare eficienta a apelor meteorice, sau a celor provenite din topirea zapezii, impiedicand astfel acumularile de apa si reducand implicit riscul ca aceasta sa se infiltreze in pod, pereti sau sa afecteze in timp chiar fundatia casei.

Ruukki propune ca solutie de acest tip un sistem de jgheaburi si burlane integrat, adecvat oricarui tip de acoperis, care montat corespunzator anuleaza posibilitatea formarii de turturi pe parcursul iernii. Realizat din tabla de otel finlandez galvanizat, cu grosimea adecvata de 0,6 mm, sistemul pluvial de la Ruukki este acoperit pe ambele fete cu cate 4 straturi de protectie: strat de zinc, strat de pasivizare, strat primar de protectie si un strat exterior de protectie denumit PuralTM , disponibil in varianta lucioasa. PuralTM este un strat de protectie dezvoltat si produs in laboratoarele Ruukki.

Elementele componente ale acestui sistem pluvial sunt proiectate si exectuate astfel incat sa se poate imbina perfect, acestea fiind usor de asamblat si de montat. Garantia acestui sistem de protectie avansat este de 20 ani garantie estetica si de 10 de ani garantie tehnica, pentru eventuale defectiuni mecanice.

Sistemul pluvial are capacitatea de a rezista la incarcari mari, datorita grosimii de 0,6 mm, special gandita in acest sens. Astfel, acumularile generate in urma ninsorilor abundente nu vor mai reprezenta o amenintare pentru acoperis. Numarul de jgheaburi si burlane necesar pentru un acoperis este prevazut in planul de sarpanta, care trebuie realizat inainte de inceperea lucrarilor de motaj al acoperisului.

Sistemul pluvial de la Ruukki este disponibil in varianta semicirculara, cu doua variante de dimensiuni, 125 mm sau 150 mm. Burlanele de scurgere sunt disponibile si sub forma de pachet de scurgere complet. Burlanele pentru sistemul semicircular sunt disponibile in variantele de 87 mm si 100 mm.

Pentru sistemele complete de burlane si jgheaburi, Ruukki ofera consiliere in alegerea sistemului, proiectare, transport, livrare si montaj prin intermediul distribuitorilor din toata tara, garantie si servicii post vanzare. Sistemul de jgheaburi si burlane de la Ruukki este produs de aceeasi companie de la materie prima la procesare si executare.

Pentru mai multe informații despre accesoriile de acoperis pentru zapada și sistemele pluviale vizitati www.ruukkiacoperis.ro .

 

 

Related posts

LIPS UP Hyaluron Volume Lip Booster pentru buze voluptoase, irezistibile!

Adina Meyers

Omul si ambientul sau reflectati in pictura si sculptura

Adina Meyers

RealLife® de 15 seturi de la Electrolux: petreceri in gradina fara grija vaselor murdare

Adina Meyers