LifeStyle

(P) De la fotografie de evenimente la un business cu o cifră de afaceri de 100.000€

Indiferent ca este un eveniment special sau doar o petrecere intre prieteni, pozele sunt indispensabile. Și, indiferent cât de mult ne-ar plăcea să ne pozam cu telefonul și să ne postam fotografiile pe Internet, nimic nu se compară cu un album cu poze clasice, pe hârtie.

Un fotograf profesionist a realizat acest lucru, așa că și-a construit o cabină foto care îi permite să printeze poza imediat dupa ce a fost realizată.

Povestea “Cutia cu poze” a început în anul 2014, la evenimentele din Centru Vechi unde realiza magneți de frigider, având un câștig de 150-200 de lei per eveniment, un concept care a prins foarte bine în rândul clienților localurilor.

“În 2014 activam doar în zona cluburilor, făceam poze clienților cu un aparat foto, după aceea le printam la o imprimantă de amatori, banală pentru acest domeniu, iar apoi aplicam folia magnetică. După aceea căutam clienții și le vindeam pozele cu 10 lei per bucată. Așa a început totul.” Cătălin Melinte, fondator Cutia cu Poze.

Din dorința de a transforma acel job într-un business de succes, a venit ideea automatiării conceptului de poză printată în photobooth.

“Ca să construiesc acest PhotoBooth, lucram non-stop, aproape. Ziua mergeam la job, iar seara mergeam la evenimente, astfel, cu banii strânși am reusit să cumpăr echipamentele pentru prima cabină foto. O unitate PC, un monitor cu touchscreen și o carcasă de lemn”. Cătălin Melinte, fondator Cutia cu Poze.

După prima cabină a urmat investiția în partea juridică, taxe, site, marketing, consumabile, totul cu ajutorul unui credit. în urma încasărilor și pentru că cererea era mult mai mare decât puteau oferi, nici la 30 de evenimente realizate cu prima cabină, s-a construit și cea de-a doua.

Încă 3 luni cu 2 cabine și a apărut a treia. Cele 3 cabine au funcționat 12 luni, până în vara lui 2016 când s-a făcut o investiție de peste 40.000 euro în upgrade-ul intregului business (modernizarea cabinelor foto, site-ului, branding, marketing șamd).

În prezent, Cutia cu Poze este una dintre primele 3 companii din domeniu, aflându-se printre promotorii curentului de cabine foto din țară, cu peste 3 ani experiență și peste 600 de evenimente în portofoliu.

În 2016, cifra de afaceri a companiei a ajuns la peste 100.000 Euro, iar cabinele foto sunt de ultimă generație, având un design minimalist, urban.

Pentru viitor Cutia cu poze îți dorește să francizeze conceptul de cabină foto și să dezvolte și alte servicii conexe și complexe de fotografie. 

Related posts

Alergăm de plăcere la cea de-a doua ediție Băneasa Forest Run

Adina Meyers

Școala de Vară la Antipa

Adina Meyers

Electrolux lanseaza combinele frigorifice CustomFlex™

Adina Meyers