Home LifeStyle

OPTIMISM! Românii cred că vor scăpa de pandemia de coronavirus până la sfârșitul anului

După starea de urgență, românii au redevenit optimiști și cred că vom scăpa de pandemia de coronavirus până la finele anului.

92% dintre ei au fost afectați într-un fel sau altul de această perioadă și cred că cele mai eficiente măsuri antivirus sunt reprezentate de folosirea măștii de protecție și a gelurilor dezinfectante. Sunt principalele concluzii ale unui barometru de opinie comandat de Hygienium și realizat de compania de consultanță Frames.

Dincolo de informațiile alarmante prezentate în spațiul public, românii sunt, în general, optimiști în privința evoluției pandemiei. Dovadă că cei mai mulți (67%) par a fi foarte convinși că vom scăpa de coronavirus până la sfârșitul anului 2020, în timp ce numai 22% dintre cei chestionați cred că pandemia va dura mai mult timp.

Sfârșitul pandemiei va fi asigurat de un vaccin

61% dintre respondenții chestionarului consideră că sfârșitul pandemiei va fi asigurat de un vaccin, 22% consideră că imunizarea de masă va juca un rol important în această evoluție, iar 12% estimează că tehnologia și măsurile de siguranță și securitate vor fi decisive în acest demers.

Barometrul de opinie a fost realizat în perioada 29 iunie – 2 iulie 2020, online și prin telefon, pe un eșantion de peste 2500 de persoane, cu vârste cuprinse între 21 și 70 de ani, reprezentativ din punct de vedere geografic, la nivel național. Principalele atribute ale focus-group-ului: persoane active, angajați, manageri, antreprenori, cu studii medii (43%) și superioare (57%), participanți activi la viața socială.

Related posts

Traditia si voia buna s-au reunit in AFI Palace Cotroceni la aniversarea celor 6 ani

Adina Meyers

Peste 2000 de vizitatori au intrat în ludicul noir al Ralucăi Băraru la Teatrul Odeon, în cadrul One Night Gallery

Adina Meyers

Ce este un aparat de spalat cu presiune si cum va poate ajuta un astfel de utilaj

Adina Meyers