LifeStyle

Oportunitate pentru designeri: S-a lansat iMake3d, showroom de imprimare 3D

Lansarea showroomului de imprimare 3D s-a făcut în cadrul unui eveniment uMake3D, organizat la sediul firmei din Calea Moşilor nr. 278.

Specialiştii susţin că imprimarea 3D, folosită pe larg în ţările ocidentale şi la început de drum în ţara noastră,  reprezintă o adevărată revoluţie în industrie nefăcând excepţie producerea mobilierului şi finisajele pentru amenajări.

Numeroşi specialişti, proiectanţi şi cadre didactice au participat la acest eveniment, showroom-ul  iMake3d dovedindu-se neîncăpător faţă de interesul de care se bucură această tehnologie la ora actuală. Într-adevăr, imprimarea 3D prezintă astăzi un mare potenţial  şi nu numai în industrie ci în orice domeniu în care se concepe sau se proiectează un obiect, piesă, ansamblu, etc.

Din punct de vedere tehnic, imprimarea 3D se obţine prin straturi de imprimare bidimensională plasate unul peste celălalt. Această tehnologie nu numai că oferă numeroase posibilităţi de design – forme şi geometri complexe, cavităţi, degajări şi piese în mişcare –, dar conduce la o importantă economisire de materiale. Imprimarea 3D este, de asemenea, distinctă de tehnicile de prelucrare tradiționale, care se bazează în principal pe eliminarea materialelor prin metode cum ar fi tăiere sau procedee substractive. Impactul asupra designului de obiect dar şi asupra celui de interior este uriaş. Nemaiexistând bariere tehnice, imprimarea 3D schimbă abordarea asupra obiectelor, cum sunt concepute şi percepute, le permite designerilor să lucreze mult mai liber iar prin obiectele proiectate şi produse prin metode digitale se pot dezvolta estetici total noi, de tip avangardist. Există mai multe exemple prin care au fost dezvoltate posibilităţile imprimării 3D pentru proiectarea habitatului prin combinarea arhitecturii cu designul de interior. Practic sunt sieteme care asigură o soluţie customizată pentru amenajarea unei încăperi sau chiar a unui spaţiu. Astfel, cerinţele specifice unui proiect de interior pot fi adaptate astfel încât să se plieze pe solicitările utilizatorului. Sunt combinate diverse etape din proiect, precum: realizarea structurii, executarea mobilierului potrivit, proiectarea instalaţiilor – sistemul electric şi cel sanitar. Proiectul poate fi extins sau dezvoltat în funcţie de cerinţele clientului.

Evenimentul uMake3d”

 “iMake3d este o companie care îşi propune să aducă piaţa din România ecosistemul imprimării 3D. Oferta noastră include echipamente (imprimante 3D, scanere 3D), consumabile si accesorii, împreună cu servicii adiţionale la standarde înalte şi, nu în ultimă instanţă, consultanţă şi training. Am organizat evenimentul de uMake3D din dorinţa de a aduce laolaltă persoane dornice să cunoască acest domeniu, la început în România precum şi experienţa clienţilor noştri pentru a fi prezentată. Nu în ultimul rând a profesorilor care deja au început să educe elevii şi studenţii în utilizarea noilor tehnologii” a spus Dan Panciu, manager şi co-founder al companiei, în deschiderea evenimentului.

În momentul de faţă, majoritatea clienţilor iMake3d sunt din domeniul industrial, urmând cel educaţional. Au apărut şi designerii de obiect, un studio de la Timişoara făcând primul pas.

“Dorim să realizăm mai multe hub-uri de acest fel, unde diverşi clienţi, printre care, bineînţeles şi designeri, să vină să se instruiască sau să realizeze proiecte. De aceea, vom continua evenimente de acest fel” a concluzionat Dan Panciu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Programul in Culise 17-23 August

Adina Meyers

Multistyler lanseaza provocarea verii: coafuri spectaculoase

Adina Meyers

Aventura culorilor – enjoybags.ro

Adina Meyers