Este cunoscut faptul că prunele sunt foarte sănătoase – conțin vitaminele C, A, K, potasiu, dar și fibre. Consumate proaspete, uscate sau în diverse preparate sunt un adevărat deliciu.
Iată o rețetă cu aceste fructe în varianta lor uscată.
Așadar, pentru o mâncare de prune uscate o să ai nevoie de următoarele ingrediente:
1 kg. de prune uscate;
400 ml apă;
50 ml vin alb;
6 linguri zahăr;
2 linguri de făină;
50 ml ulei;
1 ceapă;
sare și vanilie.
Înainte de a pune prunele la fiert trebuie neapărat să le speli de mai multe ori și să le lași la înmuiat 30 de minute.
Mod de preparare:
Se călește ceapa tocată mărunt, se adaugă făina, iar apoi sosul obținut se stinge cu apă. În alt recipient se caramelizează zahărul. După ce sosul s-a îngroșat se adaugă prunele, vinul, sarea, vanilia și zahărul caramelizat. Se mai lasă pe foc 5 minute și…gata. Masa este pregătită!
Sperăm ca pozele din galeria foto să te convingă să prepari cât mai repede această rețetă.
Sursă rețetă: 300 rețete delicioase de post, Mihaela Enache, Editura Orizonturi, București, 2015
Sursă foto: www.pinterest.com