Un buget mic ne poate da putin peste cap planurile atunci cand vine vorba de renovarea locuintei noastre, insa acest lucru nu ar trebui sa ne demoralizeze foarte mult. De ce? Pentru ca putem amenaja o locuinta cu stil si fara a baga foarte adanc mana in buzunar. Iti vom oferi in randurile urmatoare cateva sfaturi care sa te ajute in aceasta privinta.

Da, cu putina planificare putem sa avem o locuinta in care sa ne petrecem timpul intr-un mod foarte placut si sa ne simtim ca acasa. Toate astea tinand sub control bugetul, astfel incat sa nu il depasim fara un motiv real. Chiar daca nu ai in planuri chiar acum o renovare a locuintei tale, nu strica sa stii aceste mici trucuri pentru a trece cu bine peste aceasta etapa.

Primul nostru sfat? Fii realist chiar de la inceput. O greseala pe care o fac frecvent cei care sunt la inceputul renovarii unui apartament este stabilirea unui buget prea mic pentru asteptarile pe care le au.

Cel mai bine este sa fii sincer cu tine si sa treci pe hartie exact suma pe care esti dispus sa o investesti. In functie de ea o sa iti stabilesti mult mai usor prioritatile cand vine vorba de modificarile pe care trebuie sa le aduci locuintei tale. Ceea ce iti poti permite faci acum, iar ceea ce te vor face sa scoti mai multi bani din buzunar vei putea lasa pentru momentul in care ai strans o suma mai mare.

Al doilea sfat? Fii cat mai clar atunci cand vine vorba de modificarile pe care vrei sa le aduci locuintei tale. Practic acest sfat merge mana in mana cu stabilirea bugetului pe care tu esti dispus sa il pui la bataie. Pune mana pe o foaie si un pix si fa un proiect de renovare cat mai clar. In momentul in care trebuie sa te incadrezi in anumite limite de buget un proiect clar te va ajuta cu siguranta sa nu il depasesti.

Desigur, asta inseamna ca va trebui sa faci si o cercetare destul de aprofundata, pentru a stii inclusiv costurile fiecarei modificari pe care o vei aduce caminului tau. Gandeste-te inclusiv la materialele pe care vrei sa le folosesti – sursele de inspiratie sunt destule, online-ul oferindu-ti tot ce ai nevoie.

Evident, urmatorul nostru sfat este sa te tii de planul pe care l-ai pus la cale. Chiar daca poate fi tentant sa ii aduci modificari „din mers”, evita sa faci acest lucru, deoarece in final o sa observi ca, procedand astfel, o sa ajungi la cheltuieli mult mai mari decat ti-ai propus.

Asta nu inseamna ca planul il vei duce pana la capat in proportie de 100%. Trebuie sa fii mereu pregatit pentru diferite evenimente neplanificate, care iti pot da putin peste cap procesul de renovare. Aceste „evenimente neplanificate” consta, in majoritatea cazurilor, in niste cheltuieli suplimentare (de exemplu, in timpul renovarii observi ca tevile sunt vechi si au scurgeri, necesitand schimbarea lor de urgenta).

Related posts

Air Force Flex – cel mai jucăuș aspirator vertical de la Rowenta

Adina Meyers

Decor contradictoriu

Adina Meyers

Cum integram in amenajare butucii de lemn folositi la semineu

Adina Meyers