LifeStyle

O casă curată înseamnă mai mult timp pentru tine

În cazul multora dintre noi “radiografia” unei zile arată cam așa: avem programul încărcat la muncă, petrecem mult timp în trafic și tânjim după mai multe ore pe care să le petrecem cu familia, prietenii sau animalele de companie. Unde mai pui că mai trebuie să și gătim sau să megem la cumpărături. Păi și cât timp ne mai rămâne pentru îngrijirea personală, hobby-uri sau relaxare?! Bună întrebare.   

În tot acest amalgam de activități, să ne rezervăm timp pentru păstrarea unei case curate poate deveni o reală corvoadă și încă un to do pe lista și-așa lungă. Cu toate acestea, îngrijirea locuinței este importantă și necesară pentru sănătatea noastră.  

Ai auzit de feng shui? Când casa este dezorganizată sau murdară, este dificil să te concentrezi pe ceea ce faci, mai ales dacă activitatea este de natură intelectuală. Ordinea și curățenia te ajută efectiv să dai un randament mai bun deoarece o locuința curată îi permite minții să se relaxeze și să fie mai creativă. Când locuiești într-o casă dezordonată, subconștientul tău își amintește de activitățile nefinalizate iar, vizual, ochii tăi nu se odihnesc. Prea multă aglomerație în casă / pe birou poate provoca stres și oboseală. De asemenea, când nu găsești ușor lucrurile de care ai nevoie, nivelul de stres crește – asta spun toate studiile.   

Fără a exagera este bine să ai în program menținerea curățeniei, pentru că produsele dezinfectante ucid bacteriile care îți amenință sănătatea. Credeai că în baie se găsește cel mai mare număr de germeni din casă? Ei bine, află că bucătăria este mai predispusă să înmagazineze germeni deoarece resturile de mâncare se răspândesc prin toate colțurile încăperii. Însă oricare ar fi zona cea mai predispusă să se ‚împrietenească’ cu microorganismele dăunătoare, norocul este că există produse special destinate curățării diferitelor suprafețe, cum ar fi gama Asevi.   

Și, dacă tot am adus în discuție baia și bucătăria, recomandarea pentru curățarea temeinică a acestor încăperi este  dezinfectantul Gerpostar: un produs plăcut parfumat care luptă eficient împotriva bacteriilor. Curăţă excelent și dezinfectează suprafețe lavabile precum chiuvete, grupuri sanitare, căzi de baie, gresie, faianță, aparatură electrocasnică, precum și jucării sau obiecte pentru bebeluși.

Iar dacă vrei ceva cu și mai multă putere pentru suprafețele peste care s-a așternut calcarul, încearcă formula cu spumă anti-calcar. O să curețe fără efort petele, iar suprafețele vor redeveni curate și strălucitoare. Spuma activă, odată pulverizată, pătrunde și dizolvă rapid calcarul, ajutând la prevenirea reapariției acestuia.

Așadar alege produsele de curățenie potrivite și vei avea mai mult timp pentru oamenii și activitățile care îți plac. Simplu!

Related posts

(P) Fabrica de Clătite by Tefal, al treilea an de premii inedite și gusturi rafinate

Adina Meyers

Alege anvelopele pentru tine

Adina Meyers

Revista Casa Mea vă așteaptă la târgul Ambient

Adina Meyers